Laik w kuchni |
Autor |
Wiadomość |
Duszka
zamknięta
Wiek: 33 Dołączyła: 18 Sie 2010 Posty: 2282 Skąd: zachodniopomorskie
|
Wysłany: 2011-11-17, 01:42
|
|
|
Mercy, właśnie piszę o wyciskaniu, że mdły smak daje. A pokrojony bardziej wyrazisty.
|
"Nie jest łatwo oddać słowami... czym jest prawdziwa zabawa. Ale ogólne wrażenie z obserwacji niemal wszystkich gatunków ssaków, to wir nieskrępowanej, beztroskiej żywiołowości"
dr Jaak Panksepp |
|
|
|
Laik w kuchni |
Sabre [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-02-06, 17:54
|
|
|
Mercy, Zależy od gustów w rodzince i co najbardziej lubisz
Osobiście bardzo lubię schabowy z ziemniokami i sałatką, ale to też zależy czy jesteś wegetarianką, a tego nie wiem
|
|
|
|
Laik w kuchni |
Cirilla
Cirilla
Wiek: 26 Dołączyła: 26 Sie 2011 Posty: 2709 Skąd: łódzkie
|
Wysłany: 2012-02-06, 17:58
|
|
|
może jakaś sałatka z kurczakiem?
|
W kłębuszkowaniu cała nadzieja. |
|
|
|
Laik w kuchni |
Kolekcjoner
Wiek: 32 Dołączył: 13 Sty 2012 Posty: 290 Skąd: Legnica/Poznań
|
Wysłany: 2012-02-06, 20:16
|
|
|
Ja dzisiaj po całości. Przymierzam się do potężnej obiadokolacji, bo na talerzu znajdą się ziemniaczki, grillowana pierś z kurczaka (uwielbiam jak ocieka tłuszczem, boże ) i babcine ogóreczki. Jestem w domu - korzystam z życia!
|
„Rzeczy, które posiadasz w końcu zaczynają posiadać ciebie.” Palahniuk
No mercy, eh? http://www.lastfm.pl/user/lesharc |
|
|
|
Laik w kuchni |
Evi
Wiek: 31 Dołączyła: 28 Gru 2011 Posty: 3504 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: 2012-02-06, 20:56
|
|
|
O chętnie, bym chciała jakiś pomysł na obiad, tylko, że ja BARDZO BARDZO BARDZO słabo gotuję, więc wasze przepisy pewnie mi nic nie dadzą
|
|
|
|
Laik w kuchni |
Kolekcjoner
Wiek: 32 Dołączył: 13 Sty 2012 Posty: 290 Skąd: Legnica/Poznań
|
|
|
|
Laik w kuchni |
Evi
Wiek: 31 Dołączyła: 28 Gru 2011 Posty: 3504 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: 2012-02-06, 21:47
|
|
|
My sobie bardzo często robimy hamburgery, ale zdecydowanie łatwiejsze. W biedronce kupujemy bułki hamburgerowe i takie gotowe steki. W domu tylko kładę na dolne części bułek steki a na górne ser i wstawiam do mikro. Potem jak się ugrzeje to wkładam ogórka, pomidora i majoneza i keczupa. Szybko i smacznie, w tych stekach może i czuć chemię no, ale no. Są zajebiste.
|
|
|
|
Laik w kuchni |
Kolekcjoner
Wiek: 32 Dołączył: 13 Sty 2012 Posty: 290 Skąd: Legnica/Poznań
|
Wysłany: 2012-02-06, 21:52
|
|
|
Evicka, boże. To brzmi strasznie! Może jest smaczne, ale dobrze doprawione mięsko mielone to jak cud świata
btw, Dante, tak na łamach tematu - pamiętasz jak byłeś u mnie w Lipcach i kupiliśmy takie doskonałe paseczki z mięsa na grilla? Pamiętasz co to było? Boże, ten smak właśnie wszedł mi do głowy i nie chce jej opuścić.
|
„Rzeczy, które posiadasz w końcu zaczynają posiadać ciebie.” Palahniuk
No mercy, eh? http://www.lastfm.pl/user/lesharc |
|
|
|
Laik w kuchni |
Evi
Wiek: 31 Dołączyła: 28 Gru 2011 Posty: 3504 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: 2012-02-06, 22:17
|
|
|
Kolekcjoner, może i brzmi strasznie, bo napisałam o tej chemii. Ale uwierz mi, nie pogardziłbyś
|
|
|
|
Laik w kuchni |
Dante
Cyberpunker
Wiek: 32 Dołączył: 05 Wrz 2011 Posty: 567 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2012-02-06, 22:23
|
|
|
Kolekcjoner napisał/a: | btw, Dante, tak na łamach tematu - pamiętasz jak byłeś u mnie w Lipcach i kupiliśmy takie doskonałe paseczki z mięsa na grilla? Pamiętasz co to było? Boże, ten smak właśnie wszedł mi do głowy i nie chce jej opuścić. |
Niestety nie mam pojęcia.
|
"Najsurowszy norweski black metal prosto z głębin norweskich lasów osikany moczem renifera"
Stay hungry, stay foolish... |
|
|
|
Laik w kuchni |
Kolekcjoner
Wiek: 32 Dołączył: 13 Sty 2012 Posty: 290 Skąd: Legnica/Poznań
|
Wysłany: 2012-02-06, 22:37
|
|
|
Evicka, próbowałem kiedyś i fakt były smaczne do momentu, w którym sam ulepiłem kotleta!
Dante, ale były zajebiste, nie?
|
„Rzeczy, które posiadasz w końcu zaczynają posiadać ciebie.” Palahniuk
No mercy, eh? http://www.lastfm.pl/user/lesharc |
|
|
|
Laik w kuchni |
Evi
Wiek: 31 Dołączyła: 28 Gru 2011 Posty: 3504 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: 2012-02-06, 22:41
|
|
|
Kolekcjoner, ja jestem jakaś dziwna, ale wolę te steki niż normalne kotlety
|
|
|
|
Laik w kuchni |
thunderstruckk
Wiek: 33 Dołączyła: 09 Gru 2010 Posty: 1564 Skąd: śląskie
|
Wysłany: 2012-02-10, 17:50
|
|
|
Ja ostatnio mam schizę na surówkę z kapusty kiszonej. Codziennnie sobie robię świeżą i zajadam. Niedrogo i zdrowo
|
Kiedy jest tak bardzo, bardzo źle, to musisz przesunąć sobie horyzont. Nie możesz myśleć tylko o tym, że następnego dnia trzeba wstać i ćwiczyć[...] Musisz spojrzeć na tyle daleko,by odzyskanie sprawności było tylko nic nieznaczącym etapem, bo prawdziwy cel leży znacznie dalej. |
|
|
|
Laik w kuchni |
Dante
Cyberpunker
Wiek: 32 Dołączył: 05 Wrz 2011 Posty: 567 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2012-02-10, 18:03
|
|
|
thunderstruckk napisał/a: | mam schizę na surówkę z kapusty kiszonej |
Mnie z kolej surówka goni po lesie
|
"Najsurowszy norweski black metal prosto z głębin norweskich lasów osikany moczem renifera"
Stay hungry, stay foolish... |
|
|
|
Laik w kuchni |
Kolekcjoner
Wiek: 32 Dołączył: 13 Sty 2012 Posty: 290 Skąd: Legnica/Poznań
|
Wysłany: 2012-02-10, 18:03
|
|
|
Mnie ostatnio wzięło na flaki... Wczoraj zjadłem dwa pełne talerze i 4 bułki
|
„Rzeczy, które posiadasz w końcu zaczynają posiadać ciebie.” Palahniuk
No mercy, eh? http://www.lastfm.pl/user/lesharc |
|
|
|
Laik w kuchni |
|