Włosomaniactwo |
Autor |
Wiadomość |
Cappy

Wiek: 28 Dołączyła: 29 Paź 2019 Posty: 1599 Skąd: łódzkie

|
Wysłany: 2022-10-25, 15:08
|
|
|
Co na szybki porost włosów?
|
You know you did me wrong (mmm)
Just one more cup of coffee 'fore I go (mmm)
I know I better stop and cut the show (mmm)
I'll leave you all the memories and go, I'ma go |
|
|
|
Włosomaniactwo |
WhiteBlankPage.
Natalia

Wiek: 33 Dołączyła: 20 Mar 2019 Posty: 1987 Skąd: wielkopolskie

|
Wysłany: 2022-10-25, 19:51
|
|
|
Cappy, np. wcierka banfi, olej musztardowy.
|
Za głośno? Co jest za głośne? Tylko cisza. Cisza, w której się człowiek rozpada jak w próżni. |
|
|
|
Włosomaniactwo |
Maze

|
Wysłany: 2022-11-01, 16:23
|
|
|
Głupie pytanie, ale jak często podcinacie włosy przy krótkiej fryzurze ?
Chciałabym mocno skrócić włosy (pixie cut), ale włosy rosną mi bardzo szybko i zastanawiam się czy nie będę musiała chodzić do fryzjera co 3-4 tygodnie żeby utrzymać kształt .
|
|
|
|
Włosomaniactwo |
aga_myszka
jednostka urojona

Wiek: 32 Dołączyła: 19 Gru 2009 Posty: 5654 Skąd: mazowieckie

|
Wysłany: 2022-11-23, 12:33
|
|
|
Czy jesteście w stanie polecić mi jakąś odżywkę bez spłukiwania, która pomoże na elektryzujące się włosy i jednocześnie ich nie będzie przetłuszczać? Normalnie używam odżywek do spłukiwania z Isany, ale nie zawsze mam czas, żeby siedzieć z odżywką kilkanaście minut.
Włosy mam o niskiej-średniej porowatości, jeżeli ma to znaczenie.
|
|
|
|
|
Włosomaniactwo |
WhiteBlankPage.
Natalia

|
|
|
|
Włosomaniactwo |
Arashi

|
Wysłany: 2022-11-23, 20:57
|
|
|
aga_myszka, możesz też spróbować L'Oréal Paris Elseve bez spłukiwania. Naprawdę lekka konsystencja.
Jeśli dobrze się też orientuje, to dobrze dobrany olejek nie przetłuszcza.
|
|
|
|
Włosomaniactwo |
wiedźma
zdegustowana

|
Wysłany: 2023-08-27, 10:18
|
|
|
Polecacie jakiś dobry preparat na suche i zniszczone włosy?
|
Może ja nie pasuję do tych ludzi. Jeżeli ja mam znowu wyjść z tej swojej skorupy, wystawić tę rękę na zewnątrz i od razu mi odetną, to mi się nie chce, to ja się boję. |
|
|
|
Włosomaniactwo |
Sweden

|
Wysłany: 2023-08-27, 11:24
|
|
|
wiedźma, po przerobieniu różnych opcji, doszłam do wniosku, że nie ma takiego preparatu, a przynajmniej u mnie żadna magia się nie zrobiła. Na lepszą kondycję włosów składa mi się picie dużej ilości wody, suplementy, dopasowany do skóry głowy szampon, maska nawilżająca i olejek arganowy.
|
|
|
|
Włosomaniactwo |
WhiteBlankPage.
Natalia

|
Wysłany: 2023-08-27, 12:14
|
|
|
wiedźma, u mnie regularne olejowanie włosów dużo dało (olejowałam sezamowym, z pestek moreli, rzepakowy, słonecznikowym, oliwą z oliwek), pamiętanie o odżywcze po każdym myciu (pamiętając, żeby zawsze wczesywac), suszenie letnim nawiewem i olejek fioletowy z Isany na końcówki. No i podczas mycia woda ciepła, letnia może nawet, bo kiedyś miałam tendencje do używania tylko gorącej. Konkretnego produktu chyba nie polecę, bo próbowałam naprawdę wieku różnych i po żadnej konkretnej nie było od razu wow, regularność chyba miała na to mocny wpływ po prostu. Ale wiadomo, co włosy to inna reakcja na wszystko tak naprawdę.
|
Za głośno? Co jest za głośne? Tylko cisza. Cisza, w której się człowiek rozpada jak w próżni. |
|
|
|
Włosomaniactwo |
wiedźma
zdegustowana

|
Wysłany: 2023-08-27, 12:18
|
|
|
Jakiś czas używałam olejku z czarnuszki, było lepiej ale to nadal nie to. Włosy strasznie mi się wysuszyły w szpitalu przez chlorowaną wodę. Używam odżywek i olejku z witaminą a i jedwabiem. Ale nie mogę dość do ładu z tymi włosami.
a takie pytanie przy okazji. Stosował ktoś kiedyś odwróconą pielęgnację włosów?
|
Może ja nie pasuję do tych ludzi. Jeżeli ja mam znowu wyjść z tej swojej skorupy, wystawić tę rękę na zewnątrz i od razu mi odetną, to mi się nie chce, to ja się boję. |
|
|
|
Włosomaniactwo |
takajakinne
bóg

|
Wysłany: 2023-08-27, 12:26
|
|
|
wiedźma, chodzi o OM lub OMO?
Jeśli tak, to stosowałam, ale nie zauważyłam znaczącej różnicy niż przy myciu, odzywce/masce i po wszystkim odżywce w sprayu lub olejku arganowym.
I jeśli masz suche, to lepsza jest maska niż odżywka po myciu. Oczywiście ok 10 cm od skóry głowy nakładamy
|
|
|
|
Włosomaniactwo |
Sweden

|
Wysłany: 2023-08-27, 12:38
|
|
|
wiedźma napisał/a: | Stosował ktoś kiedyś odwróconą pielęgnację włosów? |
OMO? Stosowałam, ale finalnie niczego to nie zmieniło. Obecnie zdarza mi się nakładać też olejek przed umyciem włosów, czasem traktuję olejem na noc i rano myję głowę.
A i nigdy nie rozczesuję włosów po umyciu, zawsze przed.
U mnie niestety lub stety wszystko rozbija się o nawodnienie i odżywienie od środka, wszystkie zewnętrzne preparaty i starania jeśli już to wpływają co najwyżej na chwilową poprawę.
|
|
|
|
Włosomaniactwo |
Comein
Pokręcona głowa!

|
Wysłany: 2023-08-27, 16:27
|
|
|
wiedźma, W zasadzie efekt zależy od twoich włosów i ich potrzeb. Ja mam straszne kręciołki i pierwsza odżywka jest bardzo ważna, bo chroni moje włosy przed szamponem i stosując dwie odżywki mogę włosom dowalić zarówno humektant + emolient lub proteinę + emolient. Wiem, że osoby, które mają raczej cienkie i szybko obciążające się włosy raczej nie lubią się z OMO i dociążanie odżywkami im nie służy.
Dla odmiany u mnie olejowanie to kompletny niewypał. Miałam kilka podejść i nigdy nic dobrego z tego nie wyszło.
|
Be the overflow
Pockets full of stones |
|
|
|
Włosomaniactwo |
wiedźma
zdegustowana

|
Wysłany: 2023-08-27, 19:43
|
|
|
Ja stosuję odwróconą pielęgnację i zauważyłam, że łatwiej mi się włosy rozczesuje. A mam długie i zależy mi by były zdrowe. Siostra poleciła mi właśnie olejowanie włosów oliwką z oliwek. Na dniach spróbuję i dam znać jak efekty.
|
|
|
|
Włosomaniactwo |
Arashi

|
Wysłany: 2023-08-29, 09:27
|
|
|
wiedźma napisał/a: | Stosował ktoś kiedyś odwróconą pielęgnację włosów? | Ja zaczęłam bo było też polecane do wydobywania skrętu i w sumie mi ta metoda podeszła. Przede wszystkim zauważyłam, że mniej przetłuszczają mi się włosy.
|
|
|
|
Włosomaniactwo |
|