Rejestracja
Rejestracja
Autoagresywni Strona Główna
  Użytkownik: Hasło:



Poprzedni temat «» Następny temat
Informatyczne doradztwo
Autor Wiadomość
Triskel 



Wiek: 19
Dołączył: 28 Lip 2017
Posty: 433
Skąd: lubelskie

Wysłany: 2018-01-20, 23:27   

Jednobarwna, nic mi nie przychodzi do głowy w takim razie, musiałbym się rozejrzeć samemu w tym i może by coś wpadło, nigdy takiego problemu nie miałem, bo nigdy nie oglądam na necie czegokolwiek. Gdyby coś mogę wykorzystać TeamViewera by spojrzeć



Umiesz liczyć, licz na siebie.
 
 
Informatyczne doradztwo
Cezar00 
Zdezintegrowany



Wiek: 24
Dołączył: 23 Paź 2015
Posty: 837
Skąd: małopolskie

Wysłany: 2018-02-01, 11:25   

Mam takie pytanie, zna się ktoś na komputerach?

Mam w posiadaniu trochę jakiś kabli zasilających i innych akcesoriów, na większości brak oznaczeń co i do czego. Jakby ktoś coś wiedział, od czego jest dany kabel i do czego służy konkretnie to byłbym wdzięczny, bo nie wiem czy do czegoś to się nadaje, bo parę lat to już leży.





















"Mam w sobie tyle ładu i porządku co przedszkola."

Mam całe życie by umrzeć, więc nie będe się spieszyć."
 
 
 
Informatyczne doradztwo
aga_myszka 
jednostka urojona



Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4903
Skąd: mazowieckie

Wysłany: 2018-02-02, 13:27   

Cezar00, musiałbyś porobić zbliżenia końcówek, bo tak to nic nie widać.



:myszka:
 
 
Informatyczne doradztwo
Adriaen 



Dołączył: 07 Mar 2014
Posty: 5611
Skąd: Polska

Wysłany: 2018-02-02, 14:11   

Widzę molexa, sata power cable, to małe zielone to chyba przejściówka USB -> PS/2, przezroczysty to prawdopodobnie kabel USB A -> USB B.




and now i'm crying; cause you been trying; i said i'm crying

 
 
Informatyczne doradztwo
Kruk
[Usunięty]

Wysłany: 2018-02-04, 20:14   

Adriaen napisał/a:
to małe zielone to chyba przejściówka USB PS/2

Nie chyba a na 100%. Sam jestem w posiadaniu 2 szt. Dobre jak miałeś mało usb to podączałeś sobie myszke i klawe na usb pod stare wejścia. Jak zwykle nie zawodne.

Te czarne panele w lewym górnym rogu to są uchwyty antywibracyjne do dysków HDD. Typowe pod tuning i wyciszanie swojego PC masz ich 4szt czyli na dwa dyski.

Tak samo masz w opakowaniu Cooltec podejrzewam też podkładkę pod wiatrak antywibracyjną lub pod witarak który znajduje się na radiatorze(mogę się mylić w drugiej opcji).
_
UV power cable 2x 4pin Niebieski to kabel/rozdzielacz kable zasilające podpinasz pod głowny rozdaje na dwa. Kiedyś fajna alternatywa.Ewent, dla kart graficznych czy dysków lub napędów.

Żółte kable to KABEL SATA-SATA III DATA

Adi już wspominał o sata power cable. I tym usb przezroczystym.
No i molexy.

Czarne urządzonko z firmy Logitech to pod bezprzewodową klawiaturę i mysz Logitech. Do każdego z tych urządzeń dodawany był odbiornik Unifying i to jest właśnie odbiornik.
Dziękuję.
:aplaus:




 
 
Informatyczne doradztwo
Jednobarwna 


Wiek: 26
Dołączyła: 22 Cze 2014
Posty: 966
Skąd: Europa

Wysłany: 2018-02-13, 23:33   

Pytanie: odtwarzacz w telefonie wyłącza się sam po kilku sekundach, minutach czy godzinach. Nie ważne czy słucham przez słuchawki czy nie. Mam odtwarzacz pobrany z google store. Pobrałam ostatnio nowy bo stary po aktualizacji miał same reklamy i nie dało się odtworzyć co drugiej piosenki. Ten teraz sam się wyłącza i nie wiem dlaczego. Mam telefon Lenovo K53a48, muzykę mam wgraną na telefonie (mam bardzo dużą pojemność pamięci w telefonie). Może ktoś coś poradzi bo muzyka to sens mojego istnienia i nie wyobrażam sobie iść ulicą i nie słuchać muzyki.



Idzie śmierć przez wieś, Worek trupów niesie, Trupy wypadają i się rozkładają, Sępy je zjadają, Pełne brzuszki mają, One też zdychają, Koło zataczają, I ty się nie uchronisz, Śmierci nie wywiniesz, Ona Cię dopadnie, I też marnie zginiesz.
 
 
Informatyczne doradztwo
Kruk
[Usunięty]

Wysłany: 2018-02-19, 12:09   

aprawdzilaś czy jest aktualizacja na niego?



 
 
Informatyczne doradztwo
Jednobarwna 


Wiek: 26
Dołączyła: 22 Cze 2014
Posty: 966
Skąd: Europa

Wysłany: 2018-02-19, 12:41   

Kruk, mam wszystkie aktualizacje na bieżąco instalowane. Wróciłam do pierwszego odtwarzacza ale sam się wyłącza po jakimś czasie, a nie mam nic w ustawieniach pozamieniane. Mam odtwarzacz pulsar, pobrany ze sklepu.



Idzie śmierć przez wieś, Worek trupów niesie, Trupy wypadają i się rozkładają, Sępy je zjadają, Pełne brzuszki mają, One też zdychają, Koło zataczają, I ty się nie uchronisz, Śmierci nie wywiniesz, Ona Cię dopadnie, I też marnie zginiesz.
 
 
Informatyczne doradztwo
Makaron 



Wiek: 23
Dołączył: 03 Lip 2016
Posty: 388
Skąd: dolnośląskie

Wysłany: 2018-02-19, 13:13   

Jednobarwna, pierwsze co mi przychodzi na myśl, to za mała ilość ramu w telefonie. Sprawdź czy w tle nie działają Ci cały czas jakieś aplikacje np. Messenger, Snapchat itp. Ma to na celu zapobieganie przegrzewania się telefonu. Jeżeli po wyłączeniu pamieciozernych aplikacji sytuacja będzie miała nadal miejsce to spróbuj z powerampem lub innych playerem.
Sprawdź jeszcze czy nie jesteś na jakimś profilu oszczędzania energii.




"Czy pamiętasz płatków róży szept...
Miłość Cię woła, idź za jej głosem,
Nie mów jutro, nie mów zawsze,
Mów i kochaj dzisiaj!"
 
 
Informatyczne doradztwo
Jednobarwna 


Wiek: 26
Dołączyła: 22 Cze 2014
Posty: 966
Skąd: Europa

Wysłany: 2018-02-19, 17:27   

Makaron, mam 3 GB pamięci RAM, zużyte mam niecałe 2 GB, więc raczej nie to. Oszczędzanie energii mam wyłączone.
Odtwarzacz poweramp trzeba zakupić, a sądząc po opiniach to się nie opłaca.




Idzie śmierć przez wieś, Worek trupów niesie, Trupy wypadają i się rozkładają, Sępy je zjadają, Pełne brzuszki mają, One też zdychają, Koło zataczają, I ty się nie uchronisz, Śmierci nie wywiniesz, Ona Cię dopadnie, I też marnie zginiesz.
 
 
Informatyczne doradztwo
Adriaen 



Dołączył: 07 Mar 2014
Posty: 5611
Skąd: Polska

Wysłany: 2018-02-20, 00:08   

Jednobarwna, zobacz Rocket Player. ;)




and now i'm crying; cause you been trying; i said i'm crying

 
 
Informatyczne doradztwo
Jednobarwna 


Wiek: 26
Dołączyła: 22 Cze 2014
Posty: 966
Skąd: Europa

Wysłany: 2018-02-20, 14:52   

Adriaen, potestuje najpierw tą poleconą przez Makarona, a potem Twoją i zobaczę na którą się zdecyduję, ale dziękuję :)



Idzie śmierć przez wieś, Worek trupów niesie, Trupy wypadają i się rozkładają, Sępy je zjadają, Pełne brzuszki mają, One też zdychają, Koło zataczają, I ty się nie uchronisz, Śmierci nie wywiniesz, Ona Cię dopadnie, I też marnie zginiesz.
 
 
Informatyczne doradztwo
Green_girl_94 



Wiek: 23
Dołączyła: 03 Maj 2010
Posty: 1089
Skąd: wielkopolskie

Wysłany: 2018-03-08, 17:34   

Czy orientuje się ktoś ile mniej więcej będzie mnie kosztować wymiana matrycy w acerze aspire v5?



"Ale zaprawdę, chcąc się spodobać
śmierci, ja ciągle muszę fałszować
Słowa ogromnej tej zapowiedzi." - Rafał Wojaczek
 
 
Informatyczne doradztwo
Kruk
[Usunięty]

Wysłany: 2018-03-09, 13:27   

To ten 15calowy? koszt usługi wacha się w 200zł.



 
 
Informatyczne doradztwo
Green_girl_94 



Wiek: 23
Dołączyła: 03 Maj 2010
Posty: 1089
Skąd: wielkopolskie

Wysłany: 2018-03-09, 20:14   

Ten mniejszy. Jeśli się nie mylę to 11,6.
No to fajnie wiedzieć.




"Ale zaprawdę, chcąc się spodobać
śmierci, ja ciągle muszę fałszować
Słowa ogromnej tej zapowiedzi." - Rafał Wojaczek
 
 
Informatyczne doradztwo
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 12