Rejestracja
Rejestracja
Autoagresywni Strona Główna
  Użytkownik: Hasło:



Poprzedni temat «» Następny temat
Paplanina kulinarna
Autor Wiadomość
Żurawek 
Śmiertelna Nogawka



Wiek: 27
Dołączyła: 18 Paź 2014
Posty: 5179
Skąd: Polska

Wysłany: 2016-02-24, 07:01   

Arya, wybacz, ale... Przynajmniej na jakieś imprezy rodzinne zrobi pnie przypadnie w przydziale gotowanie. :) A tak poważnie, to liczy się to, że UMIESZ gotować i masz własny smak. Nie smakowało im - trudno, ale myślę, że Cię teraz z tego powodu nie skreślą. ;) Najważniejsze, żeby Teój chłopak Coę akceptował. :tuli6:



Ludziom najtrudniej się przyznać, że ich życie nie ma żadnego znaczenia. Żadnego celu. Żadnej treści. Opowieść Podręcznej M. Atwood
23.10.15r.
 
 
 
Paplanina kulinarna
Hekate 



Wiek: 29
Dołączyła: 13 Wrz 2013
Posty: 2447
Skąd: dolnośląskie

Wysłany: 2016-02-25, 22:51   

Zostałam obdarowana sporą ilością orzechów włoskich i... nie mam pomysłu. Ktoś z Was zna jakieś ciekawe przepisy z wykorzystaniem takowych? Chętnie spróbowałabym zrobić coś niestandardowego, ale wypróbowanego przez kogoś z Was. :)



 
 
Paplanina kulinarna
Arya
[Usunięty]

Wysłany: 2016-02-26, 06:13   

Ja dodaję orzechy włoskie najczęściej do płatków na śniadanie, choć nie jest to żaden niestandardowy przepis. Do ciasta marchewkowego też bardzo pasują.



 
 
Paplanina kulinarna
Fenoloftaleina 
Fenoloftaleina



Wiek: 25
Dołączyła: 01 Paź 2012
Posty: 6439
Skąd: lubuskie

Wysłany: 2016-02-26, 06:25   

Hekate, najbardziej z orzechami kojarzy mi się ciasto snickers, nie jest to nic nie niestandardowego, ale na pewno pysznego. :)



She always has a smile
From morning to the night
 
 
 
Paplanina kulinarna
Ella 
Vulnera Sanentur



Wiek: 29
Dołączyła: 04 Kwi 2011
Posty: 3178
Skąd: Polska

Wysłany: 2016-02-26, 10:22   

Wczoraj pierwszy raz jadłam liczi. Nie wiedziałam nawet czy to się obiera czy co...
Koleżanka obrała, dała mi małą cząstkę i... fuj. Ja czułam perfumowany smak, a koleżanka rybę. :lol:




Smutne jest piękne, ale na szczęście
Nie wszystko piękne smutne jest.

:ella:
 
 
Paplanina kulinarna
craving 


Wiek: 30
Dołączyła: 30 Paź 2013
Posty: 1326
Skąd: podkarpackie

Wysłany: 2016-02-26, 10:54   

Hekate, ja bardzo lubię takie kulki: http://rozanecznik.com.pl/?p=179
http://sztukawcinania.pl/...hami-i-kokosem/

Jeszcze przeglądając internety trafiłam na to:
http://akademiakulinarnaw...echami-wloskimi
Musi być strasznie słodkie, ale cudownie wygląda.




 
 
 
Paplanina kulinarna
Mustela Nivalis 
no longer human



Dołączyła: 19 Mar 2013
Posty: 5163
Skąd: Europa

Wysłany: 2016-02-26, 11:04   

Fajnie się sprawdzają w sałatkach (lekko rozdrobnione), ostatnio sypałam nimi też danie na ciepło: makaron z rukolą, łososiem wędzonym, odrobiną sera, świetnie się komponowały z lekko orzechowym posmakiem, jaki posiada rukola.

Najczęściej właśnie orzechy włoskie, o ile ich nie zjadam solo, idą mi na posypki i dodatki do deserów, sałatek i dań głównych. :3

To też wygląda spoko:
http://monika-mrozowska.p...yropem-klonowym




Disqualified as a human being.
 
 
Paplanina kulinarna
Złośnica
[Usunięty]

Wysłany: 2016-02-26, 18:32   

Ella, dla mnie liczi smakuje jak mydło. :)



 
 
Paplanina kulinarna
Hekate 



Wiek: 29
Dołączyła: 13 Wrz 2013
Posty: 2447
Skąd: dolnośląskie

Wysłany: 2016-03-01, 19:16   

Zło, liczi jest smaczne!



 
 
Paplanina kulinarna
craving 


Wiek: 30
Dołączyła: 30 Paź 2013
Posty: 1326
Skąd: podkarpackie

Wysłany: 2016-03-04, 16:03   

Zrobiłam dziś (wreszcie) tę pastę z serka wiejskiego i tuńczyka. Dodałam jeszcze odrobinę cebulki i bardzo mi posmakowała.



 
 
 
Paplanina kulinarna
Ella 
Vulnera Sanentur



Wiek: 29
Dołączyła: 04 Kwi 2011
Posty: 3178
Skąd: Polska

Wysłany: 2016-03-05, 23:06   

Spędziłam dziś w kuchni dużo czasu. Byłam sama w domu, więc skorzystałam z tej chwili swobody.

Upiekłam murzynka przekładanego powidłami.
Upiekłam ciasteczka orkiszowe.
Zrobiłam koktajl z kiwi i banana.
Usmażyłam kotlety z kaszy jaglanej z marchewką.
A w międzyczasie na szybko zrobiłam makaron z sosem (no dobra, sos był ze słoika) na obiad.




Smutne jest piękne, ale na szczęście
Nie wszystko piękne smutne jest.

:ella:
 
 
Paplanina kulinarna
Arya
[Usunięty]

Wysłany: 2016-03-06, 09:19   

Ella napisał/a:
Zrobiłam koktajl z kiwi i banana.

Jak robisz taki koktajl? Samo kiwi i banan czy dodajesz do tego coś jeszcze? :)




 
 
Paplanina kulinarna
Ella 
Vulnera Sanentur



Wiek: 29
Dołączyła: 04 Kwi 2011
Posty: 3178
Skąd: Polska

Wysłany: 2016-03-06, 09:47   

Dodaję jeszcze mleko. ;)



Smutne jest piękne, ale na szczęście
Nie wszystko piękne smutne jest.

:ella:
 
 
Paplanina kulinarna
craving 


Wiek: 30
Dołączyła: 30 Paź 2013
Posty: 1326
Skąd: podkarpackie

Wysłany: 2016-03-06, 16:26   

No więc jest sprawa: moja mama ma urodziny. Wiem, że uwielbia chałwę. Ja się kompletnie na tym nie znam, ale chciałabym jej kupić jakiś kawał dobrej chałwy. Gdzie mogę taką kupić? Możecie coś polecić?



 
 
 
Paplanina kulinarna
nictakiego 



Wiek: 27
Dołączyła: 13 Paź 2015
Posty: 356
Skąd: Polska

Wysłany: 2016-03-26, 11:53   

craving, pamiętam, że moja mama zamawiała chałwę przez internet, chyba nawet na allegro. Była w plastikowych pudełkach, takich jak na lody.



 
 
Paplanina kulinarna
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 11