Jakie znasz zdrowe sposoby na stres? |
Autor |
Wiadomość |
Sweden

|
Wysłany: 2023-04-01, 16:17
|
|
|
Okularnik, w swoim temacie wspomniałeś o obsesyjnym ćwiczeniu, a to się wyklucza z pojęciem "zdrowe sposoby na stres"... Zwłaszcza ćwicząc codziennie (co noc) nie dając sobie przerwy na regenerację i odpoczynek...
|
|
|
|
Okularnik

Wiek: 42 Dołączył: 19 Mar 2023 Posty: 102 Skąd: mazowieckie

|
Wysłany: 2023-04-01, 16:32
|
|
|
Sweden napisał/a: | Okularnik, w swoim temacie wspomniałeś o obsesyjnym ćwiczeniu, a to się wyklucza z pojęciem "zdrowe sposoby na stres"... Zwłaszcza ćwicząc codziennie (co noc) nie dając sobie przerwy na regenerację i odpoczynek... |
No niestety w niektóre wieczory, tj. najczęściej poniedziałek i piątek, nie mam mocy .
Weekend jest zaś wypełniony aktywnością fizyczną.
Czy to jest zdrowe? Na pewno bardziej niż pogrążanie się w marazmie i myślach samobójczych
|
Ostatnio zmieniony przez Okularnik 2023-04-01, 16:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
Sweden

|
Wysłany: 2023-04-01, 16:53
|
|
|
Okularnik, nadal słowo "obsesja" wyklucza "zdrowe".
Ile czasu trwa Twój trening? Co najczęściej ćwiczysz? Stosujesz pod to jakąś dietę, suplementy, czy sam trening siłowy (wolne ciężary)?
|
|
|
|
Okularnik

Wiek: 42 Dołączył: 19 Mar 2023 Posty: 102 Skąd: mazowieckie

|
Wysłany: 2023-04-01, 16:56
|
|
|
Sweden napisał/a: | Okularnik, nadal słowo "obsesja" wyklucza "zdrowe".
Ile czasu trwa Twój trening? Co najczęściej ćwiczysz? Stosujesz pod to jakąś dietę, suplementy, czy sam trening siłowy (wolne ciężary)? |
Pompowanie, brzuszki, podciąganie na drążku. Zimą również biegam. Diety nie stosuję, mam słaby apetyt po lekach. Czasem muszę zażyć magnez po wystąpieniu skurczu łydki.
Jako osoba zaburzona psychicznie zdaję sobie sprawę, że obsesja na punkcie ćwiczenia i wyglądu ciała jest lepsza od obsesji na punkcie śmierci.
|
|
|
|
atrophia
akuku

Wiek: 20 Dołączyła: 27 Gru 2020 Posty: 147 Skąd: podkarpackie

|
Wysłany: 2023-09-07, 04:22
|
|
|
Swego czasu bardzo pomagało mi odejmowanie od jakiejś dużej skomplikowanej liczby w kółko siódemki lub jedenastki. Aż do zera. Troszkę uspokaja i pozwala zebrać myśli.
|
śpiewały ptaki, gdy wracałem nad ranem
i nie czułem euforii, tylko to,
że przegrałem. |
|
|
|
|