Kulinaria - Paplanina kulinarna
Sweden - 2023-05-29, 11:33
Czu, ja robię owsiankę błyskawiczną na wodzie dodając porcję tolerowanej odżywki białkowej, masło orzechowe, owoc który mam pod ręką.
Czu - 2023-05-29, 15:49
A tej wody to lejesz tak na rowno z płatkami? Czy więcej? O proporcje mi chodzi... mąż się zabrał za siebie... 🤦🏼♀️ Tyle, że nie wie nic I o wszystko pyta mnie...
Mustela Nivalis - 2023-05-29, 16:04
Ja odżywkę daję na sam koniec, jak już jest wszystko gotowe mieszam po prostu i przelewam do miseczki. Czy to ma jakieś znaczenie to nie wiem, tak mi wygodniej.
Znalazłam metodą prób i błędów taką ilość wody do płatków, która mi odpowiada. Gotuję razem ze startą dużą marchewką, łyżką chia i przyprawą korzenną, wychodzi smak w stylu ciasta marchewkowego, uwielbiam, no i objętościowo zyskuje.
Do tego jakieś jagody/maliny, masło migdałowe/skyr/jogurt/sos i parę posiekanych orzechów dla chrupkości.
Sweden - 2023-05-29, 16:10
Czu, trochę ponad poziom płatków, by były w większości przykryte wodą. Takie mi najbardziej odpowiadają. Zalewam je wrzątkiem, odstawiam na parę minut pod przykryciem, a potem dodaję resztę rzeczy.
Czu - 2023-05-29, 17:09
Mustela Nivalis, o Boru.. jak to brzmi. Pragnę. Serio. Tyle, czy przi IO taki zestaw wskazany? Hmm...
Sweden, dzięki. Dziś jednak nie wyszło najgorzej. Ale mam nad czym popracować.
Yennefer - 2023-05-30, 09:12
Mustela Nivalis napisał/a: | wychodzi smak w stylu ciasta marchewkowego, |
Nie lubie owsianki,ale chyba sprobuje.
WhiteBlankPage. - 2023-05-31, 12:13
Mustela Nivalis napisał/a: | Gotuję razem ze startą dużą marchewką, łyżką chia i przyprawą korzenną, wychodzi smak w stylu ciasta marchewkowego, |
zakochałam się od samego patrzenia na składniki
Mustela Nivalis - 2023-08-14, 18:51
Zdobyłam grzybka tybetańskiego do produkcji kefiru i twarogu.
Nie ogarniam tego cuda, dużo dziwnych informacji, podpytałabym kogoś, kto ma bezpośrednie doswiadczenia z produkcją. Ktoś, coś?
Cappy - 2023-08-14, 19:17
Cukinia, pieczarki i pomidorki na kolację.
aga_myszka - 2024-02-03, 11:15
Pomocy! Szukam jakiejś odmiany od hummusu, past warzywnych, dżemu i sera żółtego na kanapki. Tylko wegetariańskie rzeczy. Jakieś pomysły?
Maze - 2024-02-03, 12:13
aga_myszka, może jajka? Np w formie pasty jajecznej?
Smalec z fasoli?
Yennefer - 2024-02-03, 14:25
aga_myszka, może pasta z makreli?
aga_myszka - 2024-02-03, 15:26
Maze, faktycznie, jajek ostatnio nie jadłam, będą miłą odmianą. Może zrobię sobie pastę jajko, awokado i coś jeszcze.
Yennefer, raczej nie jadam ryb, to też mięso.
Lelenkaa - 2024-02-03, 16:13
aga_myszka, jeszcze mi do głowy przyszedł pasztet warzywny, ale to chyba pod pasty podchodzi. Jeśli nie wykluczasz, to np serek jak almette z pieczonym burakiem lub inne tego typu. Ewentualnie camembert z miodem jeszcze się pojawił .
Sweden - 2024-02-05, 16:27
aga_myszka, pulled pork z szarpanych boczniaków.
Do tego majonez z nerkowców też dobry.
|
|
|