Kulinaria - Paplanina kulinarna
Anonymous - 2016-11-18, 22:42
Hades, dzemu nie jem w ogóle. Żadne dzemy, marmolady, itp nie wchodzą w grę. Nie jestem w stanie tego przełknąć.
Ale jabłko z marchewka... Mmm... Dawno nie jadłam. Dzięki.
Adriaen - 2016-11-18, 22:45
Camaleao, pieczone jabłka?
Anonymous - 2016-11-18, 22:57
Część można pokroić w plastry i ususzyć, będą dobrą przekąską.
Anonymous - 2016-11-18, 23:32
Adriaen, pieczone lubię. chyba będę miała co robić.
Szkoda, że owoce jem tylko do 16...
Chyba jednak pobawię się w soki na zimę...
Anonymous - 2016-11-19, 08:59
Cytat: | Szkoda, że owoce jem tylko do 16... |
Zaintrygowało mnie, rozwiniesz?
Anonymous - 2016-11-19, 10:01
Vitiatus Mikene, po godzinie 16 tylko warzywa.
Wtedy organizm już dużo gorzej spała cukry. A jak wiadomo w owocach jest cukier.
Anonymous - 2016-11-19, 10:03
Camaleao, rozumiem...
Anonymous - 2016-11-27, 18:11
Wie ktoś może, gdzie mogę kupić czarny barwnik spożywczy? Ewentualnie - czego użyć, żeby naturalnie zabarwić lukier na czarny i szary kolor ?
EverPaiin - 2016-11-27, 18:21
Lina Inverse napisał/a: | Wie ktoś może, gdzie mogę kupić czarny barwnik spożywczy? |
http://sklepslodkapasja.p...wniki-spozywcze
Lina Inverse napisał/a: | Ewentualnie - czego użyć, żeby naturalnie zabarwić lukier na czarny i szary kolor ? |
Sproszkowanego węgla aptecznego, kawy lub kakao.
Euphoriall - 2016-11-27, 22:54
Tekst wczorajszego wieczoru:
"Adam jest genialnie uzdolniony kulinarnie. Jak ma w lodówce jedynie buraki i marchewkę, to potrafi z nich pieczeń wołową wyczarować."
Zazdro :<
<<< Dodano: 2016-12-05, 17:45 >>>
Poniosłam klęskę kulinarną.
Nie umiem wysmażyć steków.
Za to sos pieczarkowy i ziemniaki w zalewie - ideolo!
Anonymous - 2016-12-05, 17:50
Szamanka, co ze stekami było nie tak?
Euphoriall - 2016-12-05, 18:00
KrólowaSzczurów, robiłam well done i za gumowate/twarde wyszły. A robiłam wszystko tak jak trzeba.
Anonymous - 2016-12-05, 18:08
Polecam ściągać mięso wcześniej, zawinąć w folię aluminiową i wrzucić do piekarnika na chwilę (160-180°, 2-3min). Od lat traktuję tak steki, medaliony czy po prostu kawały mięsa.
Może też być problem z jakością. Żylasty kapeć pozostaje żylastym kapciem.
craving - 2016-12-14, 21:33
Potrzebuję sprawdzonego przepisu na domową pizzę. Głównie na ciasto, ale i inspiracjami na toppingi nie pogardzę.
Fenoloftaleina - 2016-12-14, 22:31
craving, za chwilę wyślę Ci mój ulubiony przepis.
|
|
|