To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Autoagresywni
Forum dla ludzi z problemami

Kulinaria - Paplanina kulinarna

Anonymous - 2016-11-18, 22:42

Hades, dzemu nie jem w ogóle. Żadne dzemy, marmolady, itp nie wchodzą w grę. Nie jestem w stanie tego przełknąć.
Ale jabłko z marchewka... Mmm... Dawno nie jadłam. Dzięki.

Adriaen - 2016-11-18, 22:45

Camaleao, pieczone jabłka?
Anonymous - 2016-11-18, 22:57

Część można pokroić w plastry i ususzyć, będą dobrą przekąską.
Anonymous - 2016-11-18, 23:32

Adriaen, pieczone lubię. :) chyba będę miała co robić. :)
Szkoda, że owoce jem tylko do 16...
Chyba jednak pobawię się w soki na zimę...

Anonymous - 2016-11-19, 08:59

Cytat:
Szkoda, że owoce jem tylko do 16...

Zaintrygowało mnie, rozwiniesz?

Anonymous - 2016-11-19, 10:01

Vitiatus Mikene, po godzinie 16 tylko warzywa.
Wtedy organizm już dużo gorzej spała cukry. A jak wiadomo w owocach jest cukier. :)

Anonymous - 2016-11-19, 10:03

Camaleao, rozumiem...
Anonymous - 2016-11-27, 18:11

Wie ktoś może, gdzie mogę kupić czarny barwnik spożywczy? Ewentualnie - czego użyć, żeby naturalnie zabarwić lukier na czarny i szary kolor ;) ?
EverPaiin - 2016-11-27, 18:21

Lina Inverse napisał/a:
Wie ktoś może, gdzie mogę kupić czarny barwnik spożywczy?

http://sklepslodkapasja.p...wniki-spozywcze

Lina Inverse napisał/a:
Ewentualnie - czego użyć, żeby naturalnie zabarwić lukier na czarny i szary kolor ?

Sproszkowanego węgla aptecznego, kawy lub kakao.

Euphoriall - 2016-11-27, 22:54

Tekst wczorajszego wieczoru:
"Adam jest genialnie uzdolniony kulinarnie. Jak ma w lodówce jedynie buraki i marchewkę, to potrafi z nich pieczeń wołową wyczarować."
Zazdro :<


<<< Dodano: 2016-12-05, 17:45 >>>


Poniosłam klęskę kulinarną. :rozpacz:
Nie umiem wysmażyć steków. :rozpacz:
Za to sos pieczarkowy i ziemniaki w zalewie - ideolo! :D

Anonymous - 2016-12-05, 17:50

Szamanka, co ze stekami było nie tak?
Euphoriall - 2016-12-05, 18:00

KrólowaSzczurów, robiłam well done i za gumowate/twarde wyszły. A robiłam wszystko tak jak trzeba.
Anonymous - 2016-12-05, 18:08

Polecam ściągać mięso wcześniej, zawinąć w folię aluminiową i wrzucić do piekarnika na chwilę (160-180°, 2-3min). Od lat traktuję tak steki, medaliony czy po prostu kawały mięsa.
Może też być problem z jakością. Żylasty kapeć pozostaje żylastym kapciem.

craving - 2016-12-14, 21:33

Potrzebuję sprawdzonego przepisu na domową pizzę. Głównie na ciasto, ale i inspiracjami na toppingi nie pogardzę. :)
Fenoloftaleina - 2016-12-14, 22:31

craving, za chwilę wyślę Ci mój ulubiony przepis. :3


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group