Kulinaria - Laik w kuchni
Duszka - 2016-04-06, 19:27
Siemie lniane zagęszcza i bez otrębów, ale kwestia co Daith ma za dietę i co je Bo dużo jest możliwości...
Anonymous - 2016-04-06, 21:10
Nie pomyślałam o siemieniu lnianym! Dziękuję .
komarymniepogryzły - 2017-06-08, 15:52
Może doradzicie: jakiś prosty przepis na ciasteczka owsiane albo coś z płatkami owsianymi?
aga_myszka - 2018-08-20, 19:22
Kupiłam dziś na próbę tofu naturalne i tofu wędzone. Potrzebuję jakiegoś mega-prostego przepisu np. na pastę do pieczywa z jego użyciem. Ktoś coś?
Anonymous - 2018-08-21, 09:10
Pasty nie znam, ale polecam tofu podsmażyć w małych kawałkach do momentu uzyskania takiej chrupiącej skórki (ja smażę tak z 10-15 minut, obracając w międzyczasie). Fajnie smakuje wtedy np. z ryżem i gotowanymi warzywami.
craving - 2018-09-24, 01:02
Pewnie macie jakieś pomysły na obiady, które można później zapakować w pojemnik i wziąć do pracy, chętnie przyjmę nowe propozycje.
Anonymous - 2018-09-26, 19:49
Widziałam coś o tofu, więc z całego serca polecam tofu naturalne jako dodatek do sałatki, jednak wcześniej odpowiednio przygotowane.
Pokrojone w kostkę wrzucać do słoika, warstwami, między nimi zasypując solą, pieprzem i ziołami - jakimi tylko nam się marzy - na koniec zalać olejem tłoczonym na zimno i odstawić zakręcony słoik na kilka dni do lodówki. Później tylko kroić dowolne warzywa, dorzucić tego tofu, dodać troszkę tej oliwy i sałatka gotowa, od razu przyprawiona!
|
|
|