|
Jaki jest Twój największy kompleks? |
| Autor |
Wiadomość |
Euphoriall

|
Wysłany: 2022-02-23, 13:39
|
|
|
Sadist, to jest dobre pytanie. Bo kanon piękna? Przyznam, że ja oceniam tylko siebie pod względem wyglądu i zwyczajowo, bardzo surowo. Bo chce być akceptowany? Teoretycznie. Ale biorąc pod uwagę to co wcześniej napisałam - da się kogoś akceptować jak nie jest ładny. A teoretycznie dlatego, że ta mityczna "samoakceptacja" psuje wszystko.
Ja mam podobne kompleksy do Sadi + mam sylwetkę małego chłopca. I o ile będzie to dla mnie na plus za kilkadziesiąt lat, tak cholera wie, czy w ogóle dożyję, a teraz to czuję się źle.
Ale dość dobrze poradziłam sobie z kompleksem za dużego nosa parę lat temu. Zrobiłam sobie w nim kolczyk, który po paru tygodniach sprawił, że czułam się tak tragicznie, że jak go wyjęłam podniosło mi to samoocenę.
Tak było. Nie ściemniam.
No taka totalnie pokręcona logika Euph, no co ja poradzę.
|
Przejęcie kontroli nad światem za pomocą łyżeczki i waty cukrowej
Na przypale, albo wcale - o tym będą musicale!
Jak widelcem kompot jesz. |
|
|
|
takajakinne
bóg

|
Wysłany: 2022-02-23, 13:49
|
|
|
Ja moją sylwetkę zaakceptowałam w momencie jej popsucia po ciążach, ha! A nochal mam gigant, mam w nim kolczyk - i odkąd go mam - lubię moją pyrę
|
|
|
|
Euphoriall

|
|
|
|
Sadist

|
Wysłany: 2022-02-23, 14:30
|
|
|
Ja to samo z nosem! Nigdy go nie lubiłam, no bo garbaty, a wszyscy mówią, że taki jest brzydki. Za dzieciaka jednym z moich największych marzeń była operacja plastyczna nosa, żeby był piękny, prosty, zadarty, idealny. Telewizja emitowała programy o operacjach, pokazywali brzydkie ciała, brzydkie nosy, które się naprawia na ładne. Nie wiem dokładnie, co się od tamtego czasu zmieniło, ale teraz nie poddałabym się czegoś takiego nawet gdyby mi za to zapłacili... Bez mojego garba na nosie nie byłabym już sobą, nie wyglądałabym jak ja i nie byłabym atrakcyjna w taki sam sposób, jak teraz.
Septum było raczej nagrodą dla nosa za to, że jest, że jest mój. Jedyny w swoim rodzaju.
|
|
|
|
R. de Valentin

|
Wysłany: 2022-02-24, 08:46
|
|
|
Sadist, nie wiem, co nie tak z Twoim nosem.
|
|
|
|
Sadist

|
Wysłany: 2022-02-24, 20:07
|
|
|
R. de Valentin, Ty chyba zawsze lubiłeś moją urodę...
|
|
|
|
R. de Valentin

|
Wysłany: 2022-02-25, 08:00
|
|
|
Sadist, bardzo. Śnisz mi się często, bez względu na to czy coś pisałaś ostatnio, czy jest u Ciebie cicho. To się nazywa zauroczenie.
|
|
|
|
void
amor fati

Wiek: 35 Dołączył: 12 Sty 2019 Posty: 2088 Skąd: małopolskie

|
Wysłany: 2022-08-18, 20:04
|
|
|
Obecnie jest to moja waga. Niby idą ciężkie czasy i tłuszczyk się przyda, ale ja mam za dużo zapasów.
|
| It has been said that astronomy is a humbling and character-building experience. There is perhaps no better demonstration of the folly of human conceits than this distant image of our tiny world. |
|
|
|
kova84
Nieżyciowy marzyciel

|
Wysłany: 2022-12-15, 01:05
|
|
|
| Michał napisał/a: | | Obecnie jest to moja waga. Niby idą ciężkie czasy i tłuszczyk się przyda, ale ja mam za dużo zapasów. |
Mnie również uda się przetrwać, a nawet w zimie odrobinę cieplej.
Moim obecnym największym kompleksem również jest waga. Nigdy nie byłem bardzo szczupły, ale przez ostatnie kilka lat deprechy zebrało się tego za dużo. I nawet jak wytłumaczę sobie w końcu, że to nie aż takie istotne, nie ma się czego wstydzić, charakter ważny, że to tymczasowe, a już najważniejsze to po prostu czuć się dobrze ze sobą, to... i tak w końcu przestaję w to wierzyć. Mam przebłyski, kiedy nie miałbym nic przeciwko rozebrać się i przebiec przez centrum miasta (ale tego nie robię, przy większej wadze bieganie szkodzi stawom w kolanach ), ale przez większość czasu ostatnimi laty czuję w głowie dyskomfort z tego powodu przy 99% ludzi.
|
|
|
|
Okularnik

Wiek: 44 Dołączył: 19 Mar 2023 Posty: 172 Skąd: mazowieckie

|
Wysłany: 2024-06-28, 20:57
|
|
|
Brak zarostu na twarzy. Nie będę nigdy miał wąsów, zarośniętej bródki. Nie wyrosła mi brązowa, nie wyrośnie i siwa broda.
Oczywiście mam masę innych mankamentów fizycznych, wskazałem tylko "największy", najistotniejszy.
|
|
|
|
Imperfect

Wiek: 36 Dołączyła: 14 Gru 2014 Posty: 422 Skąd: pomorskie

|
Wysłany: 2024-06-28, 21:55
|
|
|
Wygląd i waga. Bardzo siebie nie lubię.
|
|
|
|
Okularnik

|
Wysłany: 2024-06-28, 22:59
|
|
|
| Imperfect napisał/a: | | Wygląd i waga. Bardzo siebie nie lubię. |
Czy nie lubisz całego swojego wyglądu? Całej siebie, od stóp po włosy, czy tylko części ciała?
|
|
|
|
Cappy

Wiek: 31 Dołączyła: 29 Paź 2019 Posty: 1909 Skąd: łódzkie

|
Wysłany: 2024-06-29, 12:28
|
|
|
Nogi i kostki. Prawie kostek nie widać.
|
You know you did me wrong (mmm)
Just one more cup of coffee 'fore I go (mmm)
I know I better stop and cut the show (mmm)
I'll leave you all the memories and go, I'ma go |
|
|
|
Okularnik

|
Wysłany: 2024-06-30, 14:00
|
|
|
| Cappy napisał/a: | | Nogi i kostki. Prawie kostek nie widać. |
Hmmm, krągłości są bardzo kobiece i są istotą piękna. Wielu mężczyzn je lubi, a nawet kocha. Chude nogi nie przyciągają wzroku.
|
|
|
|
Sweden
Eviva l'arte!

|
Wysłany: 2024-06-30, 21:48
|
|
|
Okularnik, nie ma to jak popadać ze skrajności w skrajność w ocenie o którą nikt nie pytał.
Całe szczęście, że ludzie są różni i różne rzeczy ich przyciągają, tak samo mężczyzn jak i kobiety.
Anoreksja i otyłość są chorobami, a pomiędzy jest kwestią subiektywną w podobaniu się lub nie. Ciebie przyciągają krągłości i Tobie się to podoba, a komuś innemu nie musi i bardziej zwraca uwagę na chude nogi.
|
| Inseguendo il sole |
|
|
|
|
|