void, w moim mieście na WSP mówili Wylęgarnia Starych Panien.
Jest coś w tym , co napisałeś. Chociaż jedynym z najgorszych nauczycieli był również mężczyzna. Seksista, pozornie młodzieżowy i wyluzowany, z gitarą na lekcji, jednocześnie potrafił powiedzieć "nie pisz dalej, to nie ma sensu. Jesteś za głupia, żeby to wyliczyć".
Wysłany: 2026-06-06, 12:19
Cytat:
skrót WSP rozwija się jako Wsparcie Seksualne Politechniki. O czymś to świadczy... tj. o mentalności w której pewni ludzie nadal tkwią
Z drugiej strony, to faktem jest, ze jednak na takiej uczelni ogromna wiekszosc osob (po obu stronach biurka) to kobiety. No ale to tez wynika z mentalnosci ogolu spoleczenstwa w sporym stopniu.
Ostatnio zmieniony przez Morgenstern 2026-06-06, 12:24, w całości zmieniany 1 raz
takajakinne, jak to przeczytałem to zdałem sobie sprawę, że faktycznie najgorszym też był facet. Gość miał zamiłowanie do gimnazjalistek i rzucał podteksty. Brał dziewczyny do tablicy i molestował słownie. Widać taką miał motywację by zostać nauczycielem. Ale odbiegamy trochę od tematu, chciałem tylko przekazać, że w zasadzie rządzą skrajności. A odnośnie wypowiedzi polityków, to niestety oni reprezentują poglądy części społeczeństwa, a takie pitolenie to po prostu chęć zebrania odpowiedniej liczby głosów.
Nie wiem czy kiedyś tego pisałem, ale słyszałem kilka razy od osób o takich poglądach słowa: "że jak tak może być, że osoby tej samej płci idą ze sobą za rękę. Jak ja to dziecku wytłumaczę!". Mnie bierze qwica na coś takiego. Jesteś chłopie ojcem (bo to bylo of kors faceci...) i musisz właśnie dzieciom tłumaczyć także te trudne rzeczy, a nie że jak zapyta skąd się biorą dzieci to co? Każesz wybić bociany? (Zakładam że mają braki w edukacji seksualnej i sami nie do końca kumają te sprawy). Bo co? Inni mają się podporządkować, bo dorosły chłop nie umie rozmawiać o trudnych sprawach?
Przez trudne nie mam na myśli, że złe, bardziej dla nich to chyba za trudne.
And when it rains, it f*ing pours, but I think I like it
And you know that I'm in love with the mess, I think I like it