wiedźma, spróbuj coś z tego zrobić. Ejajowa pomoc.
1. Sprawdzenie ustawień czcionek w systemie
Upewnij się, że czcionki systemowe nie zostały uszkodzone lub usunięte.
W systemie Windows można to zrobić przez Panel sterowania → Czcionki.
W systemie macOS przez aplikację Książka czcionek (Font Book).
2. Resetowanie ustawień przeglądarek
W każdej przeglądarce można zresetować ustawienia do domyślnych, co często naprawia problemy z wyświetlaniem czcionek.
W Chrome: Ustawienia → Zaawansowane → Resetuj ustawienia.
W Firefox: Pomoc → Informacje dla pomocy technicznej → Odśwież Firefox.
3. Wyłączenie rozszerzeń
Czasem rozszerzenia mogą powodować problemy z wyświetlaniem czcionek.
Spróbuj wyłączyć wszystkie rozszerzenia i sprawdzić, czy problem ustępuje.
4. Sprawdzenie ustawień języka i kodowania
Upewnij się, że przeglądarki mają ustawione odpowiednie kodowanie znaków (np. UTF-8).
W Chrome: Ustawienia → Zaawansowane → Języki.
W Firefox: Widok → Kodowanie tekstu.
5. Aktualizacja sterowników karty graficznej
Problemy z wyświetlaniem czcionek mogą być związane z grafiką.
Zaktualizuj sterowniki karty graficznej do najnowszej wersji.
6. Sprawdzenie systemu pod kątem wirusów i malware
Niektóre złośliwe oprogramowanie może wpływać na wyświetlanie czcionek.
wiedźma, czy próbowałaś sprawdzić ustawienia o których napisała takajakinne?
Ejajowa pomoc twierdzi, że brak polskich znaków często wynika z błędnych ustawień klawiatury (np. przełączenie na angielski programisty) lub problemów z kodowaniem (np. ISO 8859-2, Windows-1250)
Dzień dobry, proszę o usunięcie konta.
Smutno mi trochę to robić, ale to chyba już pora.
Dziękuję za wszystko, nawet jak osób sprzed lat już dawno tutaj nie ma. Trzymajta się ♥
Wysłany: 2026-04-05, 09:34
Czy istnieje szansa na drobna zmiane w regulaminie? Chodzi mi konkretnie o tematy typu 'Przeczytane' albo 'co wlasnie ogladacie' czy 'czego sluchacie'. Moim zdaniem obecna forma nie wnosi kompletnie nic. Czy dalo by sie wprowadzic wymog dodawania opisu - co to za gatunek, o czym to jest, jakas zwiezla recenzje (no, mniej zwiezla niz 'fajne'), a jak ktos ma wyjatkowo duzo wolnego czasu to jakies ciekawostki zwiazane z danym utworem? Posty ze slowami, ktore nic mi nie mowia, nie pomagaja mi nijak w doborze lektur.
Czy istnieje szansa na drobna zmiane w regulaminie? Chodzi mi konkretnie o tematy typu 'Przeczytane' albo 'co wlasnie ogladacie' czy 'czego sluchacie'. Moim zdaniem obecna forma nie wnosi kompletnie nic. Czy dalo by sie wprowadzic wymog dodawania opisu - co to za gatunek, o czym to jest, jakas zwiezla recenzje (no, mniej zwiezla niz 'fajne'), a jak ktos ma wyjatkowo duzo wolnego czasu to jakies ciekawostki zwiazane z danym utworem? Posty ze slowami, ktore nic mi nie mowia, nie pomagaja mi nijak w doborze lektur.
Po dyskusji w zarządzie, nie widzimy potrzeby wprowadzania zmian w formie tych tematów. Jeżeli jakiegoś użytkownika zainteresuje dany tytuł/cytat/itp, to po prostu może o to w danym temacie zapytać.
Kanlaon napisał/a:
A czy Ja mógłbym zmienić nazwę użytkownika?
Zasadniczo, to pytanie lepiej skierować bezpośrednio do admina przez PW.
Morgenstern, nazwisko autora może zaciekawić tak samo jak i tytuł książki lub piosenki.
Możesz też sama umieszczać treści z recenzją, może ktoś weźmie z Ciebie przykład, możesz też każdego umieszczającego tam posty poprosić o krótki opis, jak ktoś będzie miał czas i chęci to na pewno napisze coś więcej.