Od maja można korzystać z bezpłatnego programu "Moje zdrowie". Można zalogować się na swoim koncie pacjenta uzupełnić ankietę na podstawie ankiety zostanie wystawione skierowanie na badania,znaczy ankieta zostanie przekazana do twojego lekarza rodzinnego i on ma zapoznać się z twoimi odpowiedziami i skierować cię na odpowiednie badania.
Przechodzę do sedna sprawy: ktoś już korzystał z tego. Ma jakieś przemyślenia...?
Przyznam się uzupełniam dzisiaj tę ankietę i czekam na informacje zwrotne, ale już mam wątpliwości bo są w tej ankiecie pytania o zdrowie psychiczne i zaznaczyłam jak to wygląda (nie jest dobrze) i zastanawiam się czy to jakiś sposób mi nie zaszkodzi... Czy gdzieś nie wypłynie to, że mam takie problemy a nie inne...
Gdy przeglądasz się w lustrze i masz ochotę je stłuc, to nie lustro trzeba zniszczyć, to ciebie trzeba zmienić.
Najgorsze w piekle to nie palący ogień, wieczność męczarni, utrata łaski bożej czy poddanie torturom. Najgorsze w piekle jest to, że nie wiesz, czy już się w nim nie znajdujesz.
You know you did me wrong (mmm)
Just one more cup of coffee 'fore I go (mmm)
I know I better stop and cut the show (mmm)
I'll leave you all the memories and go, I'ma go
Jestem po wizycie u kardiologa i spirometrii.
Serce zdrowe, wydolność płuc na poziomie 61%. Co i tak jest poprawą, bo ostatnio było 53%.
W lipcu mam istny maraton lekarzy. Policzyłam, że wydam na leczenie ponad 2000 zł...
U mnie znowu maraton w przychodniach. Ostatnio byłam u ortopedy, dostałam kolejne skierowanie na rehabilitację (tzn najpierw na cito do poradni rehabilitacyjnej, gdzie ustalą mi jakie mam mieć zabiegi, a potem zapiszę się typowo na fizjoterapię), lekarz dał mi też skierowanie na pilne żeby wykonać rezonans odcinka szyjnego (ostatni miałam robiony jakoś z 7-8 lat temu). A na początku czerwca miałam przez 10 dni rehabilitację na odcinek lędźwiowy (głównie z tą okolicą mam problemy, niestety..)
+ jeszcze w końcu wzięłam się za diagnostykę podwyższonego crp, bo odkąd robię regularnie badania krwi (jakoś od 6 lat jak mam stwierdzoną niedoczynność tarczycy), to za każdym razem mam podwyższone crp i płytki krwi. O ile płytki krwi to nie jest jakiś duży problem, o tyle już na crp różni lekarze zwracali mi uwagę. Żaden nie może dojść od czego mam ten problem.
Lekarz rodzinny dał mi skierowanie do reumatologa, diabetologa, alergologa i laryngologa. Na razie byłam u laryngologa i dostałam skierowanie na tomografię zatok. Dodatkowo polecił mi immunologa, poszłam prywatnie i lekarz zalecił jakieś dodatkowe badania krwi. Niektóre też wyszły podwyższone. Także jeszcze nie wiem co mi jest Szczerze mówiąc jestem zmęczona tym lataniem po lekarzach..
Od jutra zaczynam rehabilitację bo się załapałam na ostatni program.
You know you did me wrong (mmm)
Just one more cup of coffee 'fore I go (mmm)
I know I better stop and cut the show (mmm)
I'll leave you all the memories and go, I'ma go
Lecze nadal anemie, obciążyłam serce i zapisałam się do kardiologa. Dwa miesiąca leczyłam infekcje pęcherza bo lekarz dobrał mi zły antybiotyk niby już wszystko w porządku, ale nadal mam po tym pierwszym antybiotyku dyskomfort w... dziwnie to zabrzmi w dole pleców i po bokach. Mam nadzieję, że mi przejdzie a infekcja nie wróci chyba, że to nerki ale tym będę się martwić jak powtórzę badania za niecałe dwa miesiące i będzie coś nie tak.
Wysłany: 2025-08-23, 10:43
Witaj, boreliozo. Dobre chociaż to, że mogłam tego samego dnia się zdiagnozować i wypisać antybiotyk bez przedłużania czasu przed wdrożeniem leczenia. Byle tylko nie było powikłań.
– Where did you go, psycho boy?
– I felt like destroying something beautiful.
chiroptera, jakieś objawy Cię bardziej zastanowiły pod diagnozę boreliozy?
Skoro już przyjmujesz leki, to oby leczenie poszło pomyślnie.
Maze, jest więcej kleszczy, bo i prawdziwej zimy z większą ilością dni mroźnych obecnie nie ma.
Kiedyś mój pies miał przerwę w ochronie przeciw kleszczowej na zimę, ale obecnie już całorocznie jest zabezpieczany, jak rozmawiałam w zimie z weterynarz to mówiła, że kleszcze funkcjonują już nawet przy temperaturze 0 do +5 st.