Rejestracja
Rejestracja
Autoagresywni Strona Główna
  Użytkownik: Hasło:



Poprzedni temat «» Następny temat
Paplanina kulinarna
Autor Wiadomość
Camaleao
[Usunięty]

Wysłany: 2017-05-02, 13:37   

Cytat:
Ten krem z wasabi

Przemówiło do mnie. I to wielkimi literami. :) mmm




 
 
Paplanina kulinarna
Yennefer 
obserwator



Wiek: 30
Dołączyła: 29 Lis 2010
Posty: 3162
Skąd: Europa

Wysłany: 2017-05-02, 16:42   

Mustela Nivalis napisał/a:
idealnej receptury na kremy z czosnku



Próbowałaś czegoś w tym stylu?




"Nie możesz kontrolować wszystkiego, co cię spotyka, ale możesz postanowić, że nie będzie cię to ograniczać".
 
 
 
Paplanina kulinarna
Mustela Nivalis 
no longer human



Dołączyła: 19 Mar 2013
Posty: 5163
Skąd: Europa

Wysłany: 2017-05-03, 14:18   

Yennefer, jeszcze w żadnym nie próbowałam, skończyło się póki co na paru przepisach w zakładkach z których zapewne powstanie remiks. Z tego co podrzuciłaś podoba mi się obecność octu oraz imbiru, od jakiegoś czasu nie mogę się nadziwić, jak jego kapka może podkręcić smak niektórych potraw. <3



Disqualified as a human being.
 
 
Paplanina kulinarna
Yennefer 
obserwator



Wiek: 30
Dołączyła: 29 Lis 2010
Posty: 3162
Skąd: Europa

Wysłany: 2017-05-03, 21:09   

Mustela Nivalis, imbir świetnie podkręca tą zupę. Jest dzięki niemu taka świeższa.



"Nie możesz kontrolować wszystkiego, co cię spotyka, ale możesz postanowić, że nie będzie cię to ograniczać".
 
 
 
Paplanina kulinarna
Euphoriall 



Wiek: 34
Dołączyła: 18 Gru 2009
Posty: 10447
Skąd: świat

Wysłany: 2017-06-27, 22:13   

Czy wiecie, gdzie dostanę tzw. pulke* za mniej niż 45 zł? Bo taki kawałek silikonu na przyprawy, by wrzucić do gara za tyle, to przesada.




*Pulke w akcji:




Przejęcie kontroli nad światem za pomocą łyżeczki i waty cukrowej
Na przypale, albo wcale - o tym będą musicale!
Jak widelcem kompot jesz.
 
 
Paplanina kulinarna
pan_da 



Wiek: 26
Dołączyła: 22 Maj 2017
Posty: 271
Skąd: łódzkie

Wysłany: 2017-06-29, 02:08   

Szamanka, znalazłam coś takiego:

https://www.aliexpress.co...88-43f03c9c94e9




17.12.2018 - przestałam uciekać od odpowiedzialności.
05.02.2019 - mówię prawdę, całą prawdę i tylko prawdę.
30.06.2019 - jak zagłuszyć wyrzuty sumienia?
 
 
 
Paplanina kulinarna
Euphoriall 



Wiek: 34
Dołączyła: 18 Gru 2009
Posty: 10447
Skąd: świat

Wysłany: 2017-06-30, 14:46   

O-O-O-O-O-O to mi chodziło! Dzięki! :D



Przejęcie kontroli nad światem za pomocą łyżeczki i waty cukrowej
Na przypale, albo wcale - o tym będą musicale!
Jak widelcem kompot jesz.
 
 
Paplanina kulinarna
Ella 
Vulnera Sanentur



Wiek: 29
Dołączyła: 04 Kwi 2011
Posty: 3178
Skąd: Polska

Wysłany: 2017-06-30, 21:03   

Czy ktoś z Was je pewne warzywa na surowo, a konkretnie te, które uznaje się za wymagające obróbki termicznej? Mam na myśli kalafior, brokuły, korzeń pietruszki itp.



Smutne jest piękne, ale na szczęście
Nie wszystko piękne smutne jest.

:ella:
 
 
Paplanina kulinarna
eithné
[Usunięty]

Wysłany: 2017-06-30, 21:42   

Ella, czasami jem buraki i brokuły na surowo.



 
 
Paplanina kulinarna
pan_da 



Wiek: 26
Dołączyła: 22 Maj 2017
Posty: 271
Skąd: łódzkie

Wysłany: 2017-06-30, 23:29   

Ella, ja cały czas wpierniczam pieczarki na surowo... 8)



17.12.2018 - przestałam uciekać od odpowiedzialności.
05.02.2019 - mówię prawdę, całą prawdę i tylko prawdę.
30.06.2019 - jak zagłuszyć wyrzuty sumienia?
 
 
 
Paplanina kulinarna
jo_aśka 



Wiek: 29
Dołączyła: 12 Cze 2017
Posty: 341
Skąd: Polska

Wysłany: 2017-06-30, 23:44   

Ja tez uwielbiam pieczarki na surowo!
I kalafior na surowo jem, mam nawet przepis na sałatkę gdzie musi być surowy kalafior.

Nie stawiamy kropki przez znakiem interpunkcyjnym. | Sourlie




Ostatnio zmieniony przez Sourlie 2017-07-01, 09:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Paplanina kulinarna
craving 


Wiek: 30
Dołączyła: 30 Paź 2013
Posty: 1326
Skąd: podkarpackie

Wysłany: 2017-07-14, 12:56   

Ma ktoś sprawdzony przepis na ciasto na pizzę?



 
 
 
Paplanina kulinarna
Fenoloftaleina 
Fenoloftaleina



Wiek: 25
Dołączyła: 01 Paź 2012
Posty: 6439
Skąd: lubuskie

Wysłany: 2017-07-14, 13:46   

craving, podeślę na priv. :)



She always has a smile
From morning to the night
 
 
 
Paplanina kulinarna
Jednobarwna 


Wiek: 31
Dołączyła: 22 Cze 2014
Posty: 1410
Skąd: Europa

Wysłany: 2017-07-15, 20:43   

Może mi ktoś podać sprawdzony przepis na ciasto pierogowe?



 
 
Paplanina kulinarna
Mustela Nivalis 
no longer human



Dołączyła: 19 Mar 2013
Posty: 5163
Skąd: Europa

Wysłany: 2017-07-16, 14:34   

Jednobarwna, zazwyczaj robię z tego przepisu. U mnie się sprawdza idealnie jako baza do innych wersji smakowych.


<<< Dodano: 2017-10-05, 10:10 >>>


Miałam okazję zajrzeć niedawno do lodówki wiejskiego przedszkola. Dwie puszki piwa, mrożone bułki, mrożone parówki, prażona cebulka, keczup, musztarda, dwa jogurty owocowe.

Pycha. :roll:

(edit, tak, to jedzenie dla dzieci, poza piwem... mam nadzieję)




Disqualified as a human being.
 
 
Paplanina kulinarna
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13