Rejestracja
Rejestracja
Autoagresywni Strona Główna
  Użytkownik: Hasło:



Poprzedni temat «» Następny temat
Laik w kuchni
Autor Wiadomość
aga_myszka 
jednostka urojona



Wiek: 33
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 5676
Skąd: mazowieckie

Wysłany: 2016-01-12, 16:03   

craving, ja łączę z serkiem wiejskim (dość gęstym), dorzucam rodzynek i smaruję tym chleb. Dla mnie - pyszności. ;)



:myszka:
 
 
Laik w kuchni
Chochlik
[Usunięty]

Wysłany: 2016-01-12, 17:04   

Makaron+tuńczyk+majonez+cebula+ogórek+sos sojowy+ pieprz. Wszystko wymieszać i jeść.



 
 
Laik w kuchni
craving 


Wiek: 30
Dołączyła: 30 Paź 2013
Posty: 1326
Skąd: podkarpackie

Wysłany: 2016-01-12, 17:15   

Chochlik, to wersja na ciepło?



 
 
 
Laik w kuchni
Chochlik
[Usunięty]

Wysłany: 2016-01-12, 17:22   

Nie. Na zimno. Znaczy nie jakoś z lodówki. Po prostu w temperaturze pokojowej.



 
 
Laik w kuchni
craving 


Wiek: 30
Dołączyła: 30 Paź 2013
Posty: 1326
Skąd: podkarpackie

Wysłany: 2016-01-12, 17:24   

Ah, bo właśnie się zdziwiłam po co podgrzewać majonez... XD
Ogórek zwykły czy kiszony?




 
 
 
Laik w kuchni
Chochlik
[Usunięty]

Wysłany: 2016-01-12, 17:30   

Zwykły. Chociaż możesz spróbować z kiszonym i opowiedzieć o wrażeniach, bo brzmi ciekawie. ;)



 
 
Laik w kuchni
Pennyroyal Tea 
Pennyroyal Tea



Wiek: 24
Dołączyła: 22 Wrz 2015
Posty: 286
Skąd: lubelskie

Wysłany: 2016-01-18, 00:31   

Ja robiłam kiedyś spaghetti z tuńczykiem: http://jejswiat.pl/6433,s...-roku-szkolnego Wychodzi bardzo dobre.
Po za tym sałatka warstwowa dokładniej w kolejności od dołu:
1,5 puszki tuńczyka
3 starte na drobnych oczkach tarki jajka
1,5 puszki tuńczyka
posiekany kawałek pora
starty ser (tak aby tworzył pierzynkę)
Pomiędzy każdą z warstw należy posmarować warstwę majonezu.




 
 
 
Laik w kuchni
Ella 
Vulnera Sanentur



Wiek: 29
Dołączyła: 04 Kwi 2011
Posty: 3178
Skąd: Polska

Wysłany: 2016-01-20, 13:19   

aga_myszka napisał/a:

Ella, może kup sobie na spróbowanie jakąś małą mieszankę bakalii i próbuj smaków pojedynczo? Może któryś Ci jednak posmakuje?

Dobry pomysł, pewnie niedługo tak zrobię. ;) A jak mi jednak nie zasmakują to komuś oddam albo będę dorzucać do owsianki. Bo jeśli mam ochotę właśnie na owsiankę to bakalie nie będą takie złe. Wolę jednak nie dokładać sobie kalorii, za którymi nie przepadam.

Dwa dni temu pierwszy raz w życiu jadłam pesto. Co prawda kupne, ale było całkiem dobre. Połączyłam z makaronem i kurczakiem. Teraz tylko chciałabym dowiedzieć się jak zrobić pesto samodzielnie no i spróbować.

A, no i ten nieszczęsny blender. Chcę go w końcu kupić.




Smutne jest piękne, ale na szczęście
Nie wszystko piękne smutne jest.

:ella:
 
 
Laik w kuchni
Arya
[Usunięty]

Wysłany: 2016-01-20, 15:27   

Ella, przepis na domowe pesto: kupujesz rukolę/roszponkę świeżą, dodajesz kilka łyżek orzechów, ząbek czosnku i oliwę. Wszystko blendujesz. :)

Ja właśnie robię na dzisiejszy obiad.




 
 
Laik w kuchni
Złośnica
[Usunięty]

Wysłany: 2016-01-20, 15:28   

Hm! Dla mnie pesto to nieodłącznie bazylia. Nigdy nie jadłam jeszcze z rukoli i roszponki.



 
 
Laik w kuchni
Arya
[Usunięty]

Wysłany: 2016-01-20, 16:28   

Złośnica napisał/a:
Hm! Dla mnie pesto to nieodłącznie bazylia. Nigdy nie jadłam jeszcze z rukoli i roszponki.

Z bazylii też jest dobre, z rukoli jest nieco ostrzejsze, z roszponki mniej wyraziste w smaku. Kupuję je zazwyczaj, bo w ilościach w jakich zjadam domowe pesto... pewnie zbankrutowałabym przy bazylii. :P




 
 
Laik w kuchni
Ella 
Vulnera Sanentur



Wiek: 29
Dołączyła: 04 Kwi 2011
Posty: 3178
Skąd: Polska

Wysłany: 2016-01-20, 19:38   

Arya, ojej, nie wiedziałam, że przepis na pesto jest taki prosty! A tę rozszponkę to dostanę w Biedronce lub Lidlu? Kojarzę, że widziałam w Biedronce w paczce, w lodówce ze zdrową żywnością, ale nie wiem czy o taką chodzi.



Smutne jest piękne, ale na szczęście
Nie wszystko piękne smutne jest.

:ella:
 
 
Laik w kuchni
Arya
[Usunięty]

Wysłany: 2016-01-20, 19:41   

Ella napisał/a:
A tę rozszponkę to dostanę w Biedronce lub Lidlu? Kojarzę, że widziałam w Biedronce w paczce, w lodówce ze zdrową żywnością, ale nie wiem czy o taką chodzi.

Tak, o to chodzi. Kosztuje chyba 3,50 albo 4 zł, w Lidlu chyba 3,75. :P

Aaa, i jeszcze dodaje się sól i można odrobinę cytryny. Ja orzeszki pinii zastępuję zwykłymi, arachidowymi.




 
 
Laik w kuchni
Rainbow 



Wiek: 24
Dołączyła: 03 Lis 2013
Posty: 2820
Skąd: mazowieckie

Wysłany: 2016-01-20, 20:12   

Kupiłam sobie dzis taką sałatkę w pudełeczku większym i jeszcze w takim malutkim jest do tego feta i jakiś sosik. Fetę komuś oddam, ale ta sałatka moze byc w porządku. Od jakiegoś czasu szukam jakiś takie przekąsek do szkoły które nie sa słodkie i sa w miarę zdrowe.



Kiedy spytają cię, jak się masz, odpowiedz po prostu, że wcale. ~ Kłapouchy.
:rainbow:
 
 
Laik w kuchni
Samotnik
[Usunięty]

Wysłany: 2016-02-12, 12:17   

I znalazłaś jakieś zdrowe i niesłodkie przekąski? Interesują Cię też przekąski w lunchboksie?



 
 
Laik w kuchni
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 12