Autoagresywni Strona Główna
  Użytkownik: Hasło:

Poprzedni temat «» Następny temat
Depresja własnego dziecka
Autor Wiadomość
meggi 
Wredota :D

Wysłany: 2024-05-18, 20:51   Depresja własnego dziecka

Hej , nie wiem czy twój temat jest ... Moja starsza córka ma depresję , mysli samobójcze .. ma 11 lat i zespół Aspergera. Trafiła teraz na fajna terapeutkę , pracujemy ciężko , ale czasami mam wrażenie, że gdzieś zawiodłam ... Że moje własne deficyty sprawiły , że mogę dziecko ma problemy . Tylko że ja nie mogę się załamać teraz , bo będzie źle .
Mam teraz dość ciężka sytuację i za mało czasu jej poświęcam . Wyrzuty sumienia zjadają .

Nie bójcie się, moje myśli są takie malutkie, że będę je i po śmierci rzucał wam na płatkach śniegu spadających z nieba. A w lecie? Namyślę się! Przecież nie umieram jeszcze.

----------
Bierny obserwator.

Sweden 

Wysłany: 2024-05-19, 11:59   

meggi, może to nie to, że Twoje deficyty czy że zawiodłaś, tylko może tak się czasami dzieje, że dziecko zachoruje, może to podłoże genetyczne, może miała większe predyspozycje by zachorować na depresję. Może to czy tamto, ale jakby zachorowała na jakąś inną chorobę, to raczej nie wędrowałoby to w kierunku wyrzutów sumienia, że zawiodłaś. Słabsze czy trudniejsze dni zdarzają się każdemu.
Dlatego dobrze, że trafiłyście na fajną terapeutkę, że pracujecie ciężko razem.

Odpowiedz do tematu