Autoagresywni Strona Główna
  Użytkownik: Hasło:

Poprzedni temat «» Następny temat
Co słychać w pracy?
Autor Wiadomość
Maze 

Wysłany: 2023-11-10, 17:50   

Zaczęłam w listopadzie nową pracę, wdrażam się, ale... pracuję na pół etatu i to jednak jest bardzo mało. Ledwo człowiek wejdzie do pracy a już zaraz trzeba kończyć :? . Ciężko doprowadzić sprawy do końca mając do dyspozycji tylko 4 godziny dziennie.

Co słychać w pracy?
takajakinne 
bóg

Wysłany: 2023-11-10, 19:31   

Maze, brawo! Pomału wrócisz na pełen etat :)

Jak ludzie, język itp? Zdalnie czy w biurze?

Co słychać w pracy?
Maze 

Wysłany: 2023-11-10, 20:02   

takajakinne, 100% z biura, z językiem coraz lepiej. Miałam problem podczas szkolenia, głowa mi wręcz pękała od nowych terminów (przemysł ciężki, więc raczej nie ma się styczności z takim słownictwem zbyt często), ale już się trochę osłuchałam ;) . Ludzie super, zakres obowiązków też fajny. Dostałam od razu umowę na czas nieokreślony :) .

Co słychać w pracy?
void 
amor fati

Wysłany: 2023-11-13, 13:59   

Z głupa jakiś czas temu wysłałem cv na stanowisko prowadzącego zajęcia do instytucji, w której robię kurs i... dostałem odzew z zaproszeniem na rozmowę. Trochę mnie to bawi, bo jeszcze nie skończyłem zajęć, ale fakt faktem, że sporo rzeczy też mógłbym nauczać tam, bo po prostu mam z tym doświadczenie. Niemniej jestem ciekaw jak to przebiegnie, bo rozmowa jest dopiero 7 grudnia, także jest trochę czasu, a to akurat dobrze, bo mam przygotować jakiś przykładowy temat zajęć, który przedstawię w ramach symulowanego kursu.

It has been said that astronomy is a humbling and character-building experience. There is perhaps no better demonstration of the folly of human conceits than this distant image of our tiny world.

Co słychać w pracy?
Zakręcona 
Nikt ważny

Wysłany: 2023-11-20, 11:28   

A ja znowu na L4 i tak jak miesiąc temu czują się jak jakiś kombinator. Próbowałam jakoś to podleczyć, ale nie dałam rady... Takie myśli mnie nachodzą, że już myślą o tym by mnie zwolnić skoro tak dużo ostatnio choruję...

Gdy przeglądasz się w lustrze i masz ochotę je stłuc, to nie lustro trzeba zniszczyć, to ciebie trzeba zmienić.
Najgorsze w piekle to nie palący ogień, wieczność męczarni, utrata łaski bożej czy poddanie torturom. Najgorsze w piekle jest to, że nie wiesz, czy już się w nim nie znajdujesz.

Co słychać w pracy?
Wzium 

Wysłany: 2023-11-23, 23:49   

Mi wpadł awans. A raczej przeniesienie do innego zespołu w ramach tej samej organizacji, ale na seniorskie stanowisko. Kasy więcej dali tyle co na jedne zakupy w biedrze, ale ważniejsze że w CV senior będzie na przyszłość.

Co słychać w pracy?
takajakinne 
bóg

Wysłany: 2023-11-24, 01:17   

Wzium, gratulacje :yahoo:

Co słychać w pracy?
Arche 

Wysłany: 2023-11-29, 07:59   

A ja będę bezrobotna od 1.12 :yahoo:

Dziękuję korporacjo za zostawienie mnie przed świętami bez pracy i wynagrodzenia, automatyzacja RULEZ

Co słychać w pracy?
Maze 

Wysłany: 2023-11-29, 16:17   

Arche, współczuję.

Zwolnili Was tak z dnia na dzień? Pracowałaś na umowie zlecenie?

Co słychać w pracy?
void 
amor fati

Wysłany: 2023-12-08, 21:14   

Wczoraj w wielkiej złości na pracę wysyłałem CV... I dzisiaj zadzwonili oddzwonili z jednej firmy. Babeczka zaczęła gadać po angielsku i nie zajarzyłem na początku myślałem, że to bot i jakiś spam. Ale po chwili zrozumiałem o co chodzi. W poniedziałek mam krótką rozmowę przez telefon, nie nastawiam się, bo oferta wydaje się mocno po za moim zasięgiem jeszcze, ale próbować warto. W zasadzie też w branży automotive, konkurencja obecnej firmy, a stanowisko brzmi dla mnie jak marzenie, bo ma cybersecurity przed software engineer. Niemniej wymagania wyglądają przerażająco... No i poniedziałek będzie ciężki, bo mam prócz tego rozmowę odnośnie prowadzenia szkoleń (przeniesioną z czwartku) w ramach dodatkowej pracy i dywersyfikacji źródeł dochodu.
Szkoda mi w obecnej pracy tylko zespołu, który jest naprawdę ogarnięty i można się rozwijać. Jednak kadra zarządzająca... Nie wiem czy na dłuższą metę mogę to wytrzymać.

It has been said that astronomy is a humbling and character-building experience. There is perhaps no better demonstration of the folly of human conceits than this distant image of our tiny world.

Co słychać w pracy?
chiroptera 
bezmiar

Wysłany: 2023-12-09, 11:30   

Ukryta Wiadomość:
Zaloguj się, aby zobaczyć tą wiadomość
--- Log in to see the message ---

– Where did you go, psycho boy?
– I felt like destroying something beautiful.

Co słychać w pracy?
WhiteBlankPage. 
Natalia

Wysłany: 2023-12-09, 22:01   

void, a może akueat się uda i będziesz miał wymarzonego cybersecurity przed stanowiskiem, trzymam kciuki :) Super, że się nie poddajesz, wysyłasz CVki, orientujesz się na rynku pracy w swoim środowisku.

Za głośno? Co jest za głośne? Tylko cisza. Cisza, w której się człowiek rozpada jak w próżni.

Co słychać w pracy?
Cirilla 
Cirilla

Wysłany: 2023-12-10, 01:42   

chiroptera, równie wesoło jak mój zeszłoroczny dyżur w sylwestra na sorze. I każda wigilia w pracy na sorze. :lol:

W kłębuszkowaniu cała nadzieja.

Co słychać w pracy?
void 
amor fati

Wysłany: 2023-12-13, 12:54   

WhiteBlankPage., no niestety się nie udało, odrzucili mnie po wstępnej rozmowie, bo nie mam doświadczenia na takim stanowisku.

Jestem zdolny... Dzisiaj zadzwonił do mnie gość z jednej oferty (niestety to z tych nie związanych z cybersecurity) i umówiłem się na poniedziałek na 11. Ochoczo przyjąłem tę propozycję, a zaraz potem mnie olśniło, że mam rozmowę odnośnie prowadzenia zajęć na szkoleniu o 11:30. :facepalm:
Do tego ta rozmowa dotyczy innego stanowiska niż zgodziłem się aplikować i o tym też się przekonałem po czasie czytając maila z zaproszeniem. Rozmowa tyczy się stanowiska seniorskiego i liderskiego, co raczej nie do końca mi pasuje. Ale zobaczę... tylko teraz trzeba odkręcić jakoś te godziny...

Co słychać w pracy?
WhiteBlankPage. 
Natalia

Wysłany: 2023-12-14, 19:02   

void napisał/a:
no niestety się nie udało, odrzucili mnie po wstępnej rozmowie, bo nie mam doświadczenia na takim stanowisku.
ooo szkoda :(

void napisał/a:
Ale zobaczę... tylko teraz trzeba odkręcić jakoś te godziny...

I jak, udało się coś odkręcić?

Za głośno? Co jest za głośne? Tylko cisza. Cisza, w której się człowiek rozpada jak w próżni.

Co słychać w pracy?
Odpowiedz do tematu