Paplanina kulinarna |
Autor |
Wiadomość |
Sweden
Dołączyła: 24 Paź 2021 Posty: 1077 Skąd: Polska
|
Wysłany: 2023-05-29, 11:33
|
|
|
Czu, ja robię owsiankę błyskawiczną na wodzie dodając porcję tolerowanej odżywki białkowej, masło orzechowe, owoc który mam pod ręką.
|
|
|
|
Paplanina kulinarna |
Czu
Bipolar.
Wiek: 34 Dołączyła: 18 Maj 2019 Posty: 998 Skąd: Polska
|
Wysłany: 2023-05-29, 15:49
|
|
|
A tej wody to lejesz tak na rowno z płatkami? Czy więcej? O proporcje mi chodzi... mąż się zabrał za siebie... 🤦🏼♀️ Tyle, że nie wie nic I o wszystko pyta mnie...
|
"Been searching somewhere out there
For what's been missing right here."
LP
|
|
|
|
Paplanina kulinarna |
Mustela Nivalis
no longer human
Dołączyła: 19 Mar 2013 Posty: 5163 Skąd: Europa
|
Wysłany: 2023-05-29, 16:04
|
|
|
Ja odżywkę daję na sam koniec, jak już jest wszystko gotowe mieszam po prostu i przelewam do miseczki. Czy to ma jakieś znaczenie to nie wiem, tak mi wygodniej.
Znalazłam metodą prób i błędów taką ilość wody do płatków, która mi odpowiada. Gotuję razem ze startą dużą marchewką, łyżką chia i przyprawą korzenną, wychodzi smak w stylu ciasta marchewkowego, uwielbiam, no i objętościowo zyskuje.
Do tego jakieś jagody/maliny, masło migdałowe/skyr/jogurt/sos i parę posiekanych orzechów dla chrupkości.
|
Disqualified as a human being.
|
|
|
|
Paplanina kulinarna |
Sweden
Dołączyła: 24 Paź 2021 Posty: 1077 Skąd: Polska
|
Wysłany: 2023-05-29, 16:10
|
|
|
Czu, trochę ponad poziom płatków, by były w większości przykryte wodą. Takie mi najbardziej odpowiadają. Zalewam je wrzątkiem, odstawiam na parę minut pod przykryciem, a potem dodaję resztę rzeczy.
|
|
|
|
Paplanina kulinarna |
Czu
Bipolar.
Wiek: 34 Dołączyła: 18 Maj 2019 Posty: 998 Skąd: Polska
|
Wysłany: 2023-05-29, 17:09
|
|
|
Mustela Nivalis, o Boru.. jak to brzmi. Pragnę. Serio. Tyle, czy przi IO taki zestaw wskazany? Hmm...
Sweden, dzięki. Dziś jednak nie wyszło najgorzej. Ale mam nad czym popracować.
|
"Been searching somewhere out there
For what's been missing right here."
LP
|
|
|
|
Paplanina kulinarna |
Yennefer
obserwator
Wiek: 30 Dołączyła: 29 Lis 2010 Posty: 3161 Skąd: Europa
|
Wysłany: 2023-05-30, 09:12
|
|
|
Mustela Nivalis napisał/a: | wychodzi smak w stylu ciasta marchewkowego, |
Nie lubie owsianki,ale chyba sprobuje.
|
"Nie możesz kontrolować wszystkiego, co cię spotyka, ale możesz postanowić, że nie będzie cię to ograniczać". |
|
|
|
Paplanina kulinarna |
WhiteBlankPage.
Natalia
Wiek: 33 Dołączyła: 20 Mar 2019 Posty: 2069 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: 2023-05-31, 12:13
|
|
|
Mustela Nivalis napisał/a: | Gotuję razem ze startą dużą marchewką, łyżką chia i przyprawą korzenną, wychodzi smak w stylu ciasta marchewkowego, |
zakochałam się od samego patrzenia na składniki
|
Za głośno? Co jest za głośne? Tylko cisza. Cisza, w której się człowiek rozpada jak w próżni. |
|
|
|
Paplanina kulinarna |
Mustela Nivalis
no longer human
Dołączyła: 19 Mar 2013 Posty: 5163 Skąd: Europa
|
Wysłany: 2023-08-14, 18:51
|
|
|
Zdobyłam grzybka tybetańskiego do produkcji kefiru i twarogu.
Nie ogarniam tego cuda, dużo dziwnych informacji, podpytałabym kogoś, kto ma bezpośrednie doswiadczenia z produkcją. Ktoś, coś?
|
Disqualified as a human being.
|
|
|
|
Paplanina kulinarna |
Cappy
Wiek: 29 Dołączyła: 29 Paź 2019 Posty: 1675 Skąd: łódzkie
|
Wysłany: 2023-08-14, 19:17
|
|
|
Cukinia, pieczarki i pomidorki na kolację.
|
You know you did me wrong (mmm)
Just one more cup of coffee 'fore I go (mmm)
I know I better stop and cut the show (mmm)
I'll leave you all the memories and go, I'ma go |
|
|
|
Paplanina kulinarna |
aga_myszka
jednostka urojona
Wiek: 33 Dołączyła: 19 Gru 2009 Posty: 5676 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2024-02-03, 11:15
|
|
|
Pomocy! Szukam jakiejś odmiany od hummusu, past warzywnych, dżemu i sera żółtego na kanapki. Tylko wegetariańskie rzeczy. Jakieś pomysły?
|
|
|
|
|
Paplanina kulinarna |
Maze
Dołączyła: 17 Lut 2021 Posty: 688 Skąd: Europa
|
Wysłany: 2024-02-03, 12:13
|
|
|
aga_myszka, może jajka? Np w formie pasty jajecznej?
Smalec z fasoli?
|
|
|
|
Paplanina kulinarna |
Yennefer
obserwator
Wiek: 30 Dołączyła: 29 Lis 2010 Posty: 3161 Skąd: Europa
|
Wysłany: 2024-02-03, 14:25
|
|
|
aga_myszka, może pasta z makreli?
|
"Nie możesz kontrolować wszystkiego, co cię spotyka, ale możesz postanowić, że nie będzie cię to ograniczać". |
|
|
|
Paplanina kulinarna |
aga_myszka
jednostka urojona
Wiek: 33 Dołączyła: 19 Gru 2009 Posty: 5676 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2024-02-03, 15:26
|
|
|
Maze, faktycznie, jajek ostatnio nie jadłam, będą miłą odmianą. Może zrobię sobie pastę jajko, awokado i coś jeszcze.
Yennefer, raczej nie jadam ryb, to też mięso.
|
|
|
|
|
Paplanina kulinarna |
Lelenkaa
Wiek: 24 Dołączyła: 23 Cze 2019 Posty: 304 Skąd: Polska
|
Wysłany: 2024-02-03, 16:13
|
|
|
aga_myszka, jeszcze mi do głowy przyszedł pasztet warzywny, ale to chyba pod pasty podchodzi. Jeśli nie wykluczasz, to np serek jak almette z pieczonym burakiem lub inne tego typu. Ewentualnie camembert z miodem jeszcze się pojawił .
|
|
|
|
Paplanina kulinarna |
Sweden
Dołączyła: 24 Paź 2021 Posty: 1077 Skąd: Polska
|
Wysłany: 2024-02-05, 16:27
|
|
|
aga_myszka, pulled pork z szarpanych boczniaków.
Do tego majonez z nerkowców też dobry.
|
|
|
|
Paplanina kulinarna |
|