Rejestracja
Rejestracja
Autoagresywni Strona Główna
  Użytkownik: Hasło:



Poprzedni temat «» Następny temat
Paplanina kulinarna
Autor Wiadomość
Sweden 



Dołączyła: 24 Paź 2021
Posty: 1077
Skąd: Polska

Wysłany: 2023-05-29, 11:33   

Czu, ja robię owsiankę błyskawiczną na wodzie dodając porcję tolerowanej odżywki białkowej, masło orzechowe, owoc który mam pod ręką.



 
 
Paplanina kulinarna
Czu 
Bipolar.



Wiek: 34
Dołączyła: 18 Maj 2019
Posty: 998
Skąd: Polska

Wysłany: 2023-05-29, 15:49   

A tej wody to lejesz tak na rowno z płatkami? Czy więcej? O proporcje mi chodzi... mąż się zabrał za siebie... 🤦🏼‍♀️ Tyle, że nie wie nic I o wszystko pyta mnie...



"Been searching somewhere out there
For what's been missing right here."
LP
:cama:
 
 
Paplanina kulinarna
Mustela Nivalis 
no longer human



Dołączyła: 19 Mar 2013
Posty: 5163
Skąd: Europa

Wysłany: 2023-05-29, 16:04   

Ja odżywkę daję na sam koniec, jak już jest wszystko gotowe mieszam po prostu i przelewam do miseczki. Czy to ma jakieś znaczenie to nie wiem, tak mi wygodniej.

Znalazłam metodą prób i błędów taką ilość wody do płatków, która mi odpowiada. Gotuję razem ze startą dużą marchewką, łyżką chia i przyprawą korzenną, wychodzi smak w stylu ciasta marchewkowego, uwielbiam, no i objętościowo zyskuje.
Do tego jakieś jagody/maliny, masło migdałowe/skyr/jogurt/sos i parę posiekanych orzechów dla chrupkości.




Disqualified as a human being.
 
 
Paplanina kulinarna
Sweden 



Dołączyła: 24 Paź 2021
Posty: 1077
Skąd: Polska

Wysłany: 2023-05-29, 16:10   

Czu, trochę ponad poziom płatków, by były w większości przykryte wodą. Takie mi najbardziej odpowiadają. Zalewam je wrzątkiem, odstawiam na parę minut pod przykryciem, a potem dodaję resztę rzeczy.



 
 
Paplanina kulinarna
Czu 
Bipolar.



Wiek: 34
Dołączyła: 18 Maj 2019
Posty: 998
Skąd: Polska

Wysłany: 2023-05-29, 17:09   

Mustela Nivalis, o Boru.. jak to brzmi. Pragnę. Serio. Tyle, czy przi IO taki zestaw wskazany? Hmm...

Sweden, dzięki. Dziś jednak nie wyszło najgorzej. Ale mam nad czym popracować.




"Been searching somewhere out there
For what's been missing right here."
LP
:cama:
 
 
Paplanina kulinarna
Yennefer 
obserwator



Wiek: 30
Dołączyła: 29 Lis 2010
Posty: 3161
Skąd: Europa

Wysłany: 2023-05-30, 09:12   

Mustela Nivalis napisał/a:
wychodzi smak w stylu ciasta marchewkowego,


Nie lubie owsianki,ale chyba sprobuje.




"Nie możesz kontrolować wszystkiego, co cię spotyka, ale możesz postanowić, że nie będzie cię to ograniczać".
 
 
 
Paplanina kulinarna
WhiteBlankPage. 
Natalia



Wiek: 33
Dołączyła: 20 Mar 2019
Posty: 2069
Skąd: wielkopolskie

Wysłany: 2023-05-31, 12:13   

Mustela Nivalis napisał/a:
Gotuję razem ze startą dużą marchewką, łyżką chia i przyprawą korzenną, wychodzi smak w stylu ciasta marchewkowego,


zakochałam się od samego patrzenia na składniki :o




Za głośno? Co jest za głośne? Tylko cisza. Cisza, w której się człowiek rozpada jak w próżni.
 
 
Paplanina kulinarna
Mustela Nivalis 
no longer human



Dołączyła: 19 Mar 2013
Posty: 5163
Skąd: Europa

Wysłany: 2023-08-14, 18:51   

Zdobyłam grzybka tybetańskiego do produkcji kefiru i twarogu.
Nie ogarniam tego cuda, dużo dziwnych informacji, podpytałabym kogoś, kto ma bezpośrednie doswiadczenia z produkcją. Ktoś, coś?




Disqualified as a human being.
 
 
Paplanina kulinarna
Cappy 



Wiek: 29
Dołączyła: 29 Paź 2019
Posty: 1675
Skąd: łódzkie

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2023-08-14, 19:17   

Cukinia, pieczarki i pomidorki na kolację.



You know you did me wrong (mmm)
Just one more cup of coffee 'fore I go (mmm)
I know I better stop and cut the show (mmm)
I'll leave you all the memories and go, I'ma go
 
 
Paplanina kulinarna
aga_myszka 
jednostka urojona



Wiek: 33
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 5676
Skąd: mazowieckie

Wysłany: 2024-02-03, 11:15   

Pomocy! Szukam jakiejś odmiany od hummusu, past warzywnych, dżemu i sera żółtego na kanapki. Tylko wegetariańskie rzeczy. Jakieś pomysły?



:myszka:
 
 
Paplanina kulinarna
Maze 


Dołączyła: 17 Lut 2021
Posty: 688
Skąd: Europa

Wysłany: 2024-02-03, 12:13   

aga_myszka, może jajka? Np w formie pasty jajecznej?
Smalec z fasoli?




 
 
Paplanina kulinarna
Yennefer 
obserwator



Wiek: 30
Dołączyła: 29 Lis 2010
Posty: 3161
Skąd: Europa

Wysłany: 2024-02-03, 14:25   

aga_myszka, może pasta z makreli?



"Nie możesz kontrolować wszystkiego, co cię spotyka, ale możesz postanowić, że nie będzie cię to ograniczać".
 
 
 
Paplanina kulinarna
aga_myszka 
jednostka urojona



Wiek: 33
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 5676
Skąd: mazowieckie

Wysłany: 2024-02-03, 15:26   

Maze, faktycznie, jajek ostatnio nie jadłam, będą miłą odmianą. Może zrobię sobie pastę jajko, awokado i coś jeszcze.
Yennefer, raczej nie jadam ryb, to też mięso.




:myszka:
 
 
Paplanina kulinarna
Lelenkaa 



Wiek: 24
Dołączyła: 23 Cze 2019
Posty: 304
Skąd: Polska

Wysłany: 2024-02-03, 16:13   

aga_myszka, jeszcze mi do głowy przyszedł pasztet warzywny, ale to chyba pod pasty podchodzi. Jeśli nie wykluczasz, to np serek jak almette z pieczonym burakiem lub inne tego typu. Ewentualnie camembert z miodem jeszcze się pojawił ;) .



 
 
Paplanina kulinarna
Sweden 



Dołączyła: 24 Paź 2021
Posty: 1077
Skąd: Polska

Wysłany: 2024-02-05, 16:27   

aga_myszka, pulled pork z szarpanych boczniaków.
Do tego majonez z nerkowców też dobry.




 
 
Paplanina kulinarna
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11