Kulinaria - Co dzi¶ ugotowali¶cie?
Mustela Nivalis - 2023-09-03, 14:27
Maze, zostawiłam na dłużej (dług± noc) w ciepłym miejscu niepalon± kaszę gryczan± zalan± wod± 2 cm nad jej poziom, potem wszystko jedynie trzeba zblendować z odrobin± soli i sody. Wychodz± takie urocze, cieniutkie księżyce z b±blami. Smakuje gryczanie mocno (no shit ), wytrawnie z lekk± goryczk±, ale pasuje i pod słodkie i pod wytrawne rzeczy.
Nie jestem wielk± fank± pankejków, racuchów itp. więc ta płaska, niepuchata wersja jest moj± ulubion±.
Maze - 2023-09-03, 14:38
Mustela Nivalis, dzięki! Muszę spróbować zrobić, brzmi fajnie .
Cappy - 2023-09-03, 19:12
Parówki.
Arashi - 2023-09-27, 20:03
Muffiny jabłkowe oraz makaron z cukinii z kurczakiem w sosie serowym.
Mustela Nivalis - 2023-10-08, 14:52
Mój mokry sen się zi¶cił, zrobiłam sobie kartoflaka.
No i dyniow± owsiankę z czeko¶liwk± i pekanami.
Maze - 2023-10-14, 19:35
Owsianka z owocami.
Racuchy z jabłkami.
Zapiekanki na bagietkach.
Sweden - 2024-02-26, 10:54
W weekend upiekłam chleb bez m±ki, ciekawy smak, całkiem smaczny.
Mustela Nivalis - 2024-02-26, 17:37
Wczorajszy bibimbap z wędzonym tofu dzisiejszym ¶niadaniem.
Sernik limonkowy na zimno i makaron z sosem z pieczonej papryki dzisiaj powstały.
|
|
|