Kulinaria - Co dziś ugotowaliście?
Mustela Nivalis - 2022-04-12, 16:51
Chłopom dałam zapiekanego łososia ze szparagami, sobie dyniowy ramen.
Ukręciłam też proteinowy sernik z jogurtów greckich z brzoskwiniami i pesto jarmużowe.
chiroptera - 2022-04-16, 18:30
Na śniadanie bułki orkiszowe z twarogiem zmieszanym z olejem lnianym.
Pastę bezrybną a la wędzona makrela.
Pasztet wegański z soczewicą i kaszą gryczaną.
Na obiad pierogi leniwe.
Miała być jeszcze sałatka z brokułami i fetą, ale brokuł spleśniał.
noir - 2022-04-21, 20:12
Frytki z piekarnika i ogórek konserwowy - ambitnie.
Jednak ostatnio upiekłam dwa fit serniki i babkę limonkową!
Mustela Nivalis - 2022-05-07, 20:02
Miso ramen. Wchodzi jak złoto.
Pizzę ze szparagami. Mięsożerny mąż dostał szynkę parmeńska do tego, chwalił.
Placek jogurtowy z truskawkami i kruszonką.
Imperfect - 2022-05-08, 20:32
chiroptera napisał/a: | Pastę bezrybną a la wędzona makrela. | jak robisz?
Ja niestety jedyne co dziś ugotowałam to woda na kawę...
Anonymous - 2022-05-14, 20:59
Może też się pochwalę, chociaż nie mam czym.
Dzisiaj przygotowałem sobie wrappy z kurczakiem i dodatkami, a do tego zrobiłem sałatkę.
W sumie spożywka nie poszła tak bardzo w górę, jeśli chodzi o inflację. Rano paliwo po 7.04zł, wieczorem już 7.29 zł...
Euphoriall - 2022-06-09, 11:27
Bułgarska musaka.
Wyjdę na amatorkę, ale nie miałam pojęcia, że to taka prosta zapiekanka. I dobre było. Bardzo.
chiroptera - 2022-07-05, 18:26
Pieczone papryki faszerowane roślinnym mielonym po meksykańsku. Mniam!
takajakinne - 2022-07-05, 19:31
chiroptera, chodzi za mną faszerowana papryka. Od ponad dziesięciu, albo i więcej lat, nie jadłam... Mama często robiła z mięsem mielonym.. Odkąd nie jem mięsa, nie jadłam. A co poza wege mielonym dałaś do środka? Fasolę, skoro po meksykańsku? I czy mielone nie zeschło?
chiroptera - 2022-07-05, 19:42
Fasolę, kukurydzę, cebulę, czosnek, pomidory i ostre papryczki. Dzięki pomidorom nie wyschło. A, i mozzarellę.
Maze - 2022-07-05, 19:55
Owsiankę z malinami i jeżynami,
Zupę kalafiorową,
Racuchy z jabłkami.
L.M. - 2022-07-06, 10:48
Będą wrapy.
Czu - 2022-07-06, 23:49
Zrobiłam leczo z cukini i patisonow z własnego ogródka.
Dodałam też papryki i pomidory - te jeszcze ze sklepu, bo jak na razie te w ogrodzie są jeszcze zielone.
Wyszło smacznie.
Zakisilam kilka słoików ogórków, zrobiłam patison w zalewie z chilli. Robiłam pierwszy raz. Może się uda.
aga_myszka - 2022-07-13, 17:40
Ostatnio zaczęłam trochę kucharzyć. I tak w ostatnich dniach zrobiłam muffinki marchewkowe i czekoladę na gorąco (z prawdziwej czekolady, a nie z proszku). A dziś zamierzam zrobić smoothie truskawkowo-bananowe.
Mustela Nivalis - 2022-07-13, 19:34
Jajangmyeon z wędzonym tofu. Kuchnia koreańska nigdy nie będzie hitem przez te nazwy.
Brownie z tahini.
I sałatka z makaronu soba zedamame, warzywami i dressingiem z tahini.
|
|
|