Kulinaria - Co dzi¶ ugotowali¶cie?
Mustela Nivalis - 2021-04-13, 14:18
Pizza bulgogi (vegan). Smakuje lepiej niż brzmi. Zwłaszcza z sosem majonez-kimchi i mas± rukoli.
Krem z kalafiora z pieczonym czosnkiem, chrzanem i makiem. Chyba dorobię do niego placków z kapusty kiszonej. Jadłabym j± kilogramami ostatnio.
No i jaki¶ mini-torcik z masłem orzechowym w planach.
WhiteBlankPage. - 2021-04-14, 17:27
Gulasz.
Maze - 2021-04-29, 19:53
Dzi¶ na obiad zrobiłam kartoflankę na kiełbasie, a na kolację pastę jajeczn±.
chiroptera - 2021-04-29, 21:29
Palak paneer w wersji wegańskiej. Marzy mi się dobry mikser czy robot kuchenny...
<<< Dodano: 2021-04-30, 22:51 >>>
Wegańskie curry z czerwon± soczewic±. Mniam!
Mustela Nivalis - 2021-05-02, 12:56
Miałam trochę gruszek do przerobienia, więc na ¶niadanie były pankejki ryżowe z karmelizowan± gruszk± i lodami. No i żeby chłopa podtuczyć zrobiłam rustykaln± tartę z gruszkami i migdałami.
Wjechał dzisiaj też gar ognistej pomidorówki z sokiem z pomarańczy i imbirem. Będzie w termos w góry i do roboty.
Na obiad bliny ze ¶ledziem/soczewic± i mas± zieleniny.
Pu¶ciłam też do ukiszenia słoiczek marchewki z imbrem.
Cappy - 2021-05-02, 13:31
Wow Mustela Nivalis, ty to się narobisz.
A wracaj±c do tematu to dzi¶ był barszczyk z tortelini.
Mustela Nivalis - 2021-05-06, 16:37
Cappy napisał/a: | Mustela Nivalis, ty to się narobisz |
Eeee, "meal prep" i dobra organizacja czyni± cuda. Wci±ż najwięcej czasu zajmuje mi proces pieczenia chleba, chociaż wiem, że to pewnie też kwestia poustawiania sobie odpowiednich godzin.
A w temacie:
Spaghetti z wegańskim sosem alfredo (z kalafiora, lol) i pieczon± czosnkow± brukselk±. Chciało mi się brukselki...
Była też czekoladowa gryczanka z wi¶niami i orzechami.
Do tego mufiinki strzeliłam z br±zowiej±cych bananów. Z br±zowym (a jak), kozim serem zamiast bakalii/owoców. Bardzo dobre, prawie jak karmel. Następnym razem nawalę go w miejsce cynamonu w drożdżowych ¶limaczkach/zawijańcach.
<<< Dodano: 2021-05-16, 11:51 >>>
Szakszukę zrobiłam na ¶niadanie. Z mas± warzyw. Z awokado na boku.
I blok czekoladowy. Z pieczywem chrupkim zamiast herbatników, bo wszystko zamknięte i... na bazie fasoli i białka, bo mleka w proszku i tak bym w promieniu 100 km nie dostała. Całkowicie zaspokoiło to moj± tęsknotę, nie miałam poczucia, że jem jakas marn± imitację.
Będzie też bulion resztkowy, przerobię czę¶ć na orientaln± nutę i chłop dostanie ramen z owocami morza, a ja z tofu i grzybami.
void - 2021-05-16, 11:54
Mustela Nivalis, kiedy założysz bloga kulinarnego?
WhiteBlankPage. - 2021-05-19, 21:15
Michał napisał/a: | Mustela Nivalis, kiedy założysz bloga kulinarnego? |
Podpinam się!
A dzi¶ klasyczny schaboszczak, pyrki, duszona marchewka a groszkiem
Maze - 2021-05-21, 15:39
Zrobiłam bulion z resztek, zainspirowałam się tutaj na forum . Zaraz będę kombinować i przerabiać go na zupę.
Czu - 2021-05-21, 16:37
Sałatka: gotowana pier¶ z kurczaka, seler naciowy, żurawina + sos jogurtowy.
Maze - 2021-05-22, 14:38
Resztkę bulionu z wczoraj przerobiłam na pomidorow±. Zrobiłam też placki warzywne w cebulowym sosie.
WhiteBlankPage. - 2021-05-23, 14:40
Maze napisał/a: | Zrobiłam bulion z resztek, zainspirowałam się tutaj na forum . Zaraz będę kombinować i przerabiać go na zupę. |
Ja jeszcze zbieram resztki ale też będę robiła jak tylko zbiore odpowiedni± ilo¶ć
Dzi¶ będzie zupka ogórkowa.
Maze - 2021-05-24, 10:08
WhiteBlankPage., Mustela Nivalis zaczęła nowa mode na forum. Ja zbieram już na drugi .
A w temacie: placki warzywne w cebulowym sosie.
chiroptera - 2021-05-28, 17:52
Wegański sos serowy z kalafiora, dyni i nerkowców. W efekcie powstało moje ulubione szkockie Mac&Cheese. Zostało mi jeszcze mnóstwo sosu i zastanawiam się, jak go spożytkować. Może quessadilla?
<<< Dodano: 2021-05-30, 19:04 >>>
Spaghetti al Limone ze szparagami. Totalnie mi nie smakuje, a wyszła porcja na 3-4 dni. Mam ochotę powyjadać szparagi i wyrzucić resztę, ale głupio mi wyrzucać tyle jedzenia.
|
|
|