To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Autoagresywni
Forum dla ludzi z problemami

Kulinaria - Co dziś ugotowaliście?

Anonymous - 2018-04-22, 15:14

Placki z cukini :P
Jednobarwna - 2018-04-22, 19:04

Cytat:
Pieczone fińskie naleśniki owsiane z gruszką i śmietanką kokosową.

O boże, brzmi mega, podeslesz przepis?
Mustela Nivalis napisał/a:
Kofty buraczane z sosem tahinowym

Nie wiem co to kofty ale tahini, pod każdą postacią - uwielbiam <3

Żurawek - 2018-04-28, 17:45

Sałatkę brokułową z fetą, pomidorem, kurczakiem i grzankami.
Comein - 2018-04-28, 18:05

Papryka faszerowana serem feta, oliwkami i pomidorem ♥
Mustela Nivalis - 2018-05-04, 13:27

Pikantny krem z batatów z salsą romesco i prażonymi migdałami.
Tarta cytrynowa z malinami, zostało trochę białek, więc ukręciłam do tego kokosanki.

Cirnellé - 2018-05-04, 15:18

Filet z kurczaka z fasolą żółtą i zieloną
aga_myszka - 2018-05-04, 16:11

Pichcę z mamą paschę. :)
Milijon - 2018-05-09, 21:07

Kotlety z białej fasoli i chrzanu. I litrowy słoik hummusu, a później naleśniki do tego. :roll:
Anonymous - 2018-05-10, 06:23

Milijon, czytając o Twoich kulinarnych wybrykach wyrobiłem sobie przeświadczenie, że ten wegetarianizm jest strasznie fascynujący, a przynajmniej fascynująco brzmi. Muszę tego kiedyś spróbować. :oops:
Mustela Nivalis - 2018-05-13, 19:34

Zrobiłam pastę z pieczonych buraków i białej fasoli z masą zieleniny. Marzy mi się dorwanie botwinki przy okazji, ale w lokalnych sklepach to rzadkość, urywają jako zbędną zieleninę. :(
Na obiad był krem z pieczarek z grzankami ziołowymi. Jedyne, co mi zostało do zabielenia to mleko kokosowe, z jego pozostałości powstał kokosowy pudding chia. W piekarniku dopieka się tarta jabłkowa.

Bardzo relaksujące było dzisiejsze pichcenie.

EvenIfICould - 2018-05-27, 16:22

Kurczak Tikka Masala, albo w sumie wariacja na temat Tikka Masala/Red Curry. Gdybym był uczestnikiem Master Chef Junior to wymyśliłbym jakąś zawadiacką nazwę ale jakoś nie mam weny.
Co do samego dania to wyszło elegancko, wszyscy przeżyli, talerze opróżnione, czego chcieć więcej :P

Mustela Nivalis - 2018-05-27, 17:13

EvenIfICould napisał/a:
czego chcieć więcej


Żeby się samo pozmywało :P

A w temacie dzisiaj w ramach dojadania resztek chłop ma wątróbkę wołową z młodymi ziemniakami i mizerią a ja kimchi bokkeumbap, opróżniam ostatni słoik i będę znowu ogarniać pikantną kapuchę.

EvenIfICould - 2018-05-27, 18:41

Cytat:
Żeby się samo pozmywało :P

No pozmywałem też, przyjąłem to na klatę i pozmywałem ;)

Cytat:
kimchi bokkeumbap, opróżniam ostatni słoik i będę znowu ogarniać pikantną kapuchę

A zakopujesz te słoiki w ogrodzie przed domem jak w Korei Północnej? Czytałem niedawno o tym i mnie to nieco zdziwiło ;) A tak na poważnie, to podrzuć przepis na to kimchi, ładnie proszę :)

Mustela Nivalis - 2018-05-27, 19:58

Podlinkuję post z podlinkowanym przepisem. :P

klik
EvenIfICould napisał/a:
Czytałem niedawno o tym i mnie to nieco zdziwiło


Też gdzieś mi to mignęło, jednak nie potrzebuję tak powolnej fermentacji ani zapasu na chude lata, ja mam problem wręcz odwrotny. No i ostatecznie niczym biały profan trzymam słoiczki na blacie kuchennym, a potem w lodówce i na tym zapewne za każdym razem kończyć się będzie. ;)


<<< Dodano: 2018-06-03, 19:21 >>>


Zrobiłam dzisiaj kukurydzę po meksykańsku, elote.
Niedorzecznie duża ilość czosnkowego majonezu z parmezanem tak idealnie pasuje do kukurydzy już i tak potraktowanej masłem, że chyba dziś nie usnę z tej całej ciężkostrawności. Ale nic, warto było!

No i kimchi popełniłam, niech mi ładnie fermentuje.

EvenIfICould - 2018-06-03, 19:39

Mustela Nivalis napisał/a:
Niedorzecznie duża ilość czosnkowego majonezu z parmezanem tak idealnie pasuje do kukurydzy już i tak potraktowanej masłem

Prześlij mi trochę jakimś priorytetem, proszę! :D

A ja dzisiaj zapiekaną karkówkę machnąłem w tajskich przyprawach z młodą cebulką :)


<<< Dodano: 2018-06-07, 20:38 >>>


Dzisiaj hamburgery na kilka wariantów, nie będę się zbytnio przechwalał ale wyszły po prostu mega :D Na samo wspomnienie o nich robię się głodny :P



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group