Kulinaria - Co dzi¶ ugotowali¶cie?
Lady Blair - 2018-04-13, 13:56
Pyzy z mieskiem
Milijon - 2018-04-13, 19:27
Makaron z sosem kukurydziano-bazyliowym. Jaki¶ dziwny wyszedł.
Pastę z pomidorów i soczewicy.
Makaron - 2018-04-13, 22:11
5 kg piersi z kurczaka
4 kg karkówki
2.5 kg łopatki
Anonymous - 2018-04-14, 07:55
Makaron, kto¶ tu chyba sporo grillował .
Na razie:
warzywa na patelnię z bulgurem
fava
Makaron - 2018-04-14, 08:13
eithné, bardziej smażył i piekł
Zaraz mnie czeka 30 głów makreli do odr±bania
Delphi - 2018-04-14, 09:22
Dzisiaj będzie stampot. "Niestety" z kiełbas± ¶l±sk±, bo ani rookworst nie kupię w Polsce, ani nie jest to co¶, co chciałabym zje¶ć drugi raz.
Lady Blair - 2018-04-14, 19:17
Mielone
Jednobarwna - 2018-04-14, 21:57
Co to takiego?
Mustela Nivalis - 2018-04-15, 18:41
Jednobarwna napisał/a: |
Co to takiego? |
Grecka pasta z grochu o ile dobrze pamiętam. W sumie dorwałam ostatnio groch i chyba ukręcę, jak wyjem dzisiejsz± chrzanow± z pieczonych buraków i fasoli.
Dzisiaj zrobiłam poza tym gomasio (sól sezamow±), sobie placuszki kimchi a chłopu w±tróbkę z malinami.
Anonymous - 2018-04-15, 21:42
Mustela Nivalis, dokładnie . Taki grecki hummus, moim zdaniem smaczniejszy.
Mustela Nivalis - 2018-04-15, 21:52
W takim razie muszę spróbować. Ostatnio trochę hummus mi się przejadł, będzie jak znalazł.
Nekomimi - 2018-04-16, 13:10
A wczoraj to nie gotowałam, ale piekłam ciasto z jabłkami ^^
Lady Blair - 2018-04-19, 08:09
Wczoraj w nocy ugotowalam ryz ciemny i usmazylam do niego szpinak
Milijon - 2018-04-19, 21:36
Fava - też dzisiaj zrobiłam. Faktycznie, ma charakterek ta pasta. Karmelizowanie cebuli może dobić człowieka, ale warto postać przy garnku.
Mustela Nivalis - 2018-04-22, 15:11
Pieczone fińskie nale¶niki owsiane z gruszk± i ¶mietank± kokosow±.
Kofty buraczane z sosem tahinowym, batat w tymianku i sałatka.
Ukręciłam też wege-paprykarz, nigdy nie przepadałam za tym oryginalnym, ale ta wersja jest spoko.
|
|
|