Kulinaria - Co dziś ugotowaliście?
Anonymous - 2017-10-03, 00:12
Jajka na twardo.
Nekomimi - 2017-10-06, 18:46
Dzisiaj (i w tej chwili) robię naleśniki, z dodatkiem odrobiny przyprawy do piernika, kakao, aromatu migdałowego i cynamonu.
Czasem lubię poeksperymentować...
I nawet się udało, chociaż dodanie też mąki kukurydzianej spowodowało, że nie chcą się tak dobrze zwijać.
I dochodzi do mnie ile to ma składników... jak na naleśniki to sporo.
Milijon - 2017-10-06, 21:46
Tajską zupę pomidorową z kukurydzą i soczewicą.
MadM - 2017-10-11, 00:50
Kubełek kfc.
Green_girl_94 - 2017-10-11, 10:56
Zapiekanke gyros.
Żurawek - 2017-10-12, 21:14
Kanapka z gotowaną piersią z kurczaka, z sosem czosnkowym i musztardą, z dodatkiem czerwonej cebuli, pomidorów i korniszona.
Sadist - 2017-10-12, 21:36
Gotowaliśmy wspólnie ze znajomymi pizzę. Kolega pracował kiedyś w pizzerii więc wyszła boska.
Mustela Nivalis - 2017-10-14, 20:27
Osobisty mężczyzna miał wielką ochotę na owoce morza, to mu zrobiłam krewetki w białym winie z pietruszką i chilli, dałam opiekaną bagietkę z masłem ziołowym, jajo sadzone, ogórki i szczypiorek.
Ja poszłam w słodycz, pieczona owsianka jagodowo-chałwowa wyszła całkiem znośnie. A byłam mocno sceptyczna, do gotowanej klasycznie wciąż mam uraz, staje mi w gardle.
Alessa - 2017-10-15, 18:51
Wspięłam się na wyżyny moich umiejętności kulinarnych i zrobiłam... kisiel.
Jednobarwna - 2017-10-15, 23:39
A budyń z paczki się liczy?
Mustela Nivalis - 2017-10-19, 18:22
Curry z batata z masłem orzechowym.
Kokosowy krem z gruszki i pietruszki z prażonymi migdałami i tymiankiem. Byłam sceptyczna, jednak wyszedł ekstra!
Anonymous - 2017-10-21, 19:30
Kotlety z ciecierzycy.
Placki z dyni.
Milijon - 2017-10-22, 16:16
Wiem, że to ze wczoraj, ale...
Spaghetti bolońskie. Wyszło mi tyle sosu, że w końcu użyłam go też do zrobienia burgerów. Burgerów mam teraz ponad 20, więc z głodu nie umrę. Pół dnia spędziłam w kuchni.
Arashi - 2017-10-22, 17:02
Domowe hamburgery.
Mustela Nivalis - 2017-10-22, 17:45
Pieczone fińskie naleśniki ze śmietanką kokosową, ananasem, wiórkami i syropem klonowym.
Faszerowane cukinie z serową pierzynką i gorącym ajwarem.
|
|
|